"Vidio sam pakao na zemlji, svjedočio stotinama mrtvih, a sve sam to radio za Domovinu Hrvatsku."

07.07.2019. 10:22:10

Tri godine zaredom objavio sam stihove Zlatku Kravraščanu iz Zageba i vidio da je 3,1 tisuća osoba "lajkalo" i više od 400 osoba podijelilo pjesmu i tekst o njemu. Hvala vam! Zlatko, po nadimku Krava bio je vatreni navijač Dinama i BBB. Poznat po padu sa sjeverne tribine 14.10. 2001. godine na utakmici Dinamo - Hajduk. Imao je smao 16 godina kad se javio dragovoljno da brani našu Domovinu Hrvatsku. Maloljetan, još dijete, nije mogao u profesionalne postrojbe. Bio je u HOS i postrojbi HVO- PPN "Ludvig Pavlović" ( na slici sa suborcem Željom iz te postrojbe , koji je objavio sliku) i ne sjećam jel bio u još kojoj prije nego je došao krajem 1995. godine u našu 3. satniju,1. pb, 2.gbr. 1996. godine tražio je raskid ugovora. Družili smo se, izlazili u Zagreb na piće, kod njega bio u stanu, pričali o ratu , borilačkim vještinama koje je trenirao, utakmicama.... Bio je dobra i poštena osoba i često je znao reči:""Vidio sam pakao na zemlji, svjedočio stotinama mrtvih, a sve sam to radio za Domovinu Hrvatsku. " Poštujem i cijenim sve branitelje, posebno maloljetne, kao što je bio on. Kad su suborci s kojima je bio u postrojbama pisali na fb koliko je bio hrabar, častan i pošten vojnik, morao sam mu napisati stihove zahvale. Ne mogu zaboraviti dane provedene s njim, vatrenim BBB koji me zvao "Tovare" ( jel tako je govorio za sve navijače Hajduka). Sjetio sam se pada sa tribine koji je preživio, ali na žalost nije dugo živio, rat i sve što je preživio u njemu ostavili su traga na njegovoj psihi. Preminuo je u rujnu 2002. godine.
Krava, hrabri dječače Domovinskog rata, počivaj u miru Božjem! Zauvijek u mom srcu, tvoj "Tovar"! Slika od suborca iz postrojbe PPN "Ludvig Pavlović" u kojoj je bio Zlatko ( desni na slici).

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.