Vidović Krišto: Ubijate žrtve još jedanput, a hvalite se kako zbog ploča krvnici imaju noćne more

06.09.2013. 22:21:03

Ovih dvadesetak godina su im puna usta poštivanja pravne države. Donijeti loš zakon, njime ugnjetavati narod i pozivati se na tu floskulu vrijeđa mi inteligenciju, svima nama. Već gotovo dva desetljeća. Boli me briga tko je i kada i kako i zašto donosio loše zakone i odluke, piše Krišto.

Novinarka HRT-a Karolina Vidović Krišto na svom se Facebook profilu osvrnula na situaciju u Vukovaru. Krišto traži donošenje zakona o Vukovaru, Udbini i Škabrnji kao mjestima posebnog pijeteta. S kritikom gleda na postavljanje dvojezičnih ploča u Vukovaru. Njen status prenosimo u cijelosti.

Noćna mora. Govore o svemu, o meritumu neće. Izjave, prepirke, rasprave o mišljenjima, stavovima, ocjenama, komentari. A činjenice? Nepoželjne su. Jer su najgori neprijatelj kaosu i manipulaciji. Začuo se glas iz Banskih dvora: „Onome tko ne voli Hrvatsku i tko nikada nije se pomirio da je Vukovar u Hrvatskoj, vidjeti tablu i natpis gdje na ćirilici piše Republika Hrvatska je u stvari noćna mora.“ (Zoran Milanović, 5. rujna 2013.) Zvonko Bušiću, brate moj. Jesi li vidio kako Marijan Živković u svojoj 74. godini života razbija ploču u Vukovaru? Nije on razbio ploču. On je razbio srpskog agresora koji mu je 91. ubio dvojicu sinova, on je razbio glavu udbaškoj zmiji koja je dovela do rata i njega zauvijek zavila u crno, on je razbio samovolju hrvatske politike koja gazi svoj narod već gotovo dva desetljeća. Popis stanovništva grada Vukovara je netočan. Nije Vlast ponovno prebrojala stanovnike, očito ih je previše, predugo bi trajalo i previše bi koštalo. Nije ih samo nekih 750 tisuća kao u zahtjevu za referendum, nego ih je nevjerojatnih 30-ak tisuća. Tko bi to prebrojio? Popis stanovništva falsificiran je. Postavljanje tablica protuustavno je. Ali činjenice koje ovdje želim istaknuti sasvim su druge: Zakoni se donose i mijenjaju prema potrebi, političkoj volji, itd. to je dobro ako je u svrhu dobra. Treba donijeti zakon da su Vukovar, Udbina i Škabrnja mjesta posebnog pijeteta. Treba samo donijeti zakon! Ovih dvadesetak godina su im puna usta poštivanja pravne države. Donijeti loš zakon, njime ugnjetavati narod i pozivati se na tu floskulu vrijeđa mi inteligenciju, svima nama. Već gotovo dva desetljeća. Boli me briga tko je i kada i kako i zašto donosio loše zakone i odluke. Treba donijeti dobar zakon. Umjesto toga – već gotovo dva desetljeća ubijate žrtve još jedanput i sad se hvalite kako zbog ovih ploča krvnici imaju noćne more? O, sram vas bilo. Treba samo donijeti zakon da su Vukovar, Škabrjna i Udbina mjesta posebnog pijeteta. A krvnike treba procesuirati. Ne možete? Onda se lustrirajte. Lustrirajte se već jednom.

Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.