VIJEST DANA: General Željko Glasnović odbio HDZ! U dijaspori ide sa svojom listom

12.08.2016. 16:57:28

ŽELJKO GLASNOVIĆ odbio je ponudu HDZ-a da bude četvrti  u 11. izbornoj jedinici i na izbore u dijaspori ide sa svojom listom, potvrđeno je Maxportalu iz kruga generala Glasnovića. Glasnović je bio saborski zastupnik HDZ-a u prošlom sazivu Sabora, zalagao se za lustraciju i čišćenje postkomunističkih i udbaških ostataka (prvo u HDZ-u) u hrvatskom društvu,  što se toj stranci nije dopadalo. Glasnovićev potez koji je u HDZ-u prelio čašu bio je posjet Srbu i verbalni sukob sa Zoranom Pusićem, bratom Vesne Pusić, kojemu je rekao da je moralna nakaza i da je provedena lustracija bio bi maknut iz javnog života. No, unatoč negativnom odnosu prema njegovim stavovima HDZ ga je opet nominirao kao četvrtog na listi za dijasporu, a prvo mjesto ponudio SDP-ovski orjentiranom dr. Boži Ljubiću sa Širokog Brijega. Računali su da će Glasnović ionako pokupiti glasove u dijaspori i HDZ-u donijeti tri zajamčena mandata. Pojavom Glasnovića s nezavisnom listom, uz podršku svih pravaških  stranaka i braniteljskih udruga lako bi se moglo dogoditi da HDZ ostane bez sva tri mandata u dijaspori.  Bez jednog sigurno, bez dva vjerojatno, bez tri lako moguće.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.