Vijorile se srpske trobojke, skandirali 'Putine - Srbine' i pjevali četničke

13.12.2015. 10:20:07

Tijekom prosvjeda protiv uključenja Crne Gore u NATO, bivši predsjednik Crne Gore Bulatović kazao kako je NATO udruženje lopova, ne samo ubojica Oko 1.500 građana Podgorice okupilo se ispred crnogorskog parlamenta na prosvjed protiv uključenja Crne Gore u NATO, koji su organizirali Nova srpska demokracija (NOVA), članica oporbenog saveza Demokratska fronta (DF) te nevladine organizacije. Nazočni su bili i čelnici Srpske pravoslavne crkve te Momir Bulatović, predsjednik bivše Savezne Republike Jugoslavije. Oporbeni savez Demokratska fronta je još ranije pozvao svoje članice i sve ostale oporbene stranke te nevladine organizacije da zajednički prosvjeduju protiv dobijanja pozivnice za prijam Crne Gore u NATO. Međutim, najveći broj političkih stranaka nije se odazvao tom pozivu. Ni Pokret za promjene (PzP) Nebojše Medojevića, druga stranka u DF-u, nije pristao sudjelovati u prosvjedu, ali je zatražio od vlasti da se o uključenju u Savez konzultiraju građani na referendumu. Bivši predsjednik Crne Gore i vlade bivše SRJ Momir Bulatović, kazao je da su ga na skup dovele "sjene 1.500 pripadnika vojske Jugoslavije koji su poginuli braneći ovu zemlju i preko 500 civilnih žrtava". Bulatović je okarakterizirao NATO kao "udruženje lopova, ne samo ubojica" te pozvao sunarodnjake da ne sudjeluju u sukobu Rusije i NATO-a. Čelnik NOVE Andrija Mandić rekao je da će Crna Gora biti dovedena do ruba sukoba ako ne bude referenduma o njenom članstvu u NATO-u. "Nama je nakon svega što se desilo neprihvatljivo da budemo u NATO-u i tražimo da se ovo pitanje riješi na referendumu kako bi građani dali svoju riječ. Uvjereni smo da će građani odbiti poziv 28 država NATO-a i da ćemo im reći da nećemo mijenjati naš civilizacijski krug", kazao je Mandić. Čelnik udruge boraca ratova 90-tih Radan Nikolić rekao je kako "Hrvatska ima pretenzije prema Boki Kotorskoj i da je okupirala Prevlaku", pozivajući prisutne da skandiraju Rusiji koja je 'protivnik američkom imperijalizmu'. Na skupu nije bilo državnih zastava Crne Gore, nego su se vijorile srpske trobojke, pjevale četničke pjesme, isticale slike ruskog predsjednika Vladimira Putina i zastave Rusije. Skandiralo se 'Putine-Srbine'.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.