VIKEND DONOSI PRAVO PROLJEĆE Vjetar slabi, temperature u porastu

09.04.2015. 09:10:51

Danas se na kopnu očekuje djelomično sunčano i mirno, a vjetar će oslabjeti na većinom slab sjeverac. Zato će temperatura zraka nesmetano rasti i bit će nekoliko stupnjeva viša nego u srijedu, poslijepodne od 12 do 16 Celzijevih stupnjeva. Imat ćemo i povoljnu biometeorološku situaciju pa će se većina ljudi osjećati odlično, piše Crometeo.
Na moru pretežno vedro. Još u noći su mogući jaki udari bure, ali će se ona tijekom dana sve više stišavati. Minimalne jutarnje temperature zraka u zaobalju od 2 do 6°C, uz obalu i na otocima od 6 do 10°C. Najviše dnevne temperature zraka u porastu i bit će većinom od 14 do 19°C.
-.-Screenshot-.-
Period od petka do nedjelje bi trebao donijeti pravo proljetno vrijeme. Prevladavat će sunčano i svakim danom sve toplije. Naravno, jutra će još uvijek biti svježa, ali od subote trebala bi proći opasnost od mraza tako da možemo odahnuti. Tijekom dana uz slab vjetar ili laganu južinu temperatura će stvarno brzo rasti pa do subote možda već uhvatimo okruglih 20 Celzijevih stupnjeva, a u nedjelju i malo iznad toga.
Na moru pretežno sunčano, ponegdje i vedro vrijeme prevladavat će tijekom petka. U noći tiho ili slaba bura, danju će zapuhati slab jugozapadnjak i zapadnjak. Jutro će biti prohladno, u nekim kotlinama zaobalje moguć je slab mraz. Danju ugodno s najvišim dnevnim temperaturama od 15 do 20°C.
Zagreb
U četvrtak djelomice sunčano uz slab do umjeren sjeveroistočni vjetar. Najviša dnevan temperatura oko 15 °C. Pretežno sunčano i u petak uz uglavnom slab vjetar. Jutarnja temperatura zraka oko 5, a najviša dnevna između 17 i 20°C, piše DHMZ.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.