VIKEND IZ PAKLA: Temperature opet rastu, no uskoro slijedi promjena zbog koje će mnogi plakati

20.08.2021. 09:32:00

Danas će u Hrvatskoj biti pretežno sunčano, povremeno s umjerenom naoblakom, češćom u unutrašnjosti.

Vjetar na kopnu većinom slab.

Na Jadranu ujutro te ponovno navečer slaba do umjerena bura, pod Velebitom mjestimice i jaka, a sredinom dana i poslijepodne jugozapadnjak i sjeverozapadnjak.

Najviša dnevna temperatura uglavnom između 26 i 31 °C, u unutrašnjosti Dalmacije mjestimice i koji stupanj viša.

Zagreb danas

Pretežno sunčano, povremeno s umjerenom naoblakom. Vjetar uglavnom slab. Najviša dnevna temperatura oko 28 °C.

Kakvo nas vrijeme čeka za vikend?

Za vikend će temperature ponovno rasti. Vratit će se vrućine, u unutrašnjosti Dalmacije temperature bi mogle ići i do 35.

U subotu tako pretežno sunčano i u većini krajeva vruće. Vjetar na kopnu slab. Na Jadranu ujutro slaba do umjerena bura, od sredine dana jugozapadni i zapadni, prema otvorenom moru i sjeverozapadni vjetar. Najniža temperatura između 11 i 16, na Jadranu od 20 do 24, a najviša dnevna uglavnom između 28 i 32 °C.

No, u ponedjeljak, hladna fronta sa sjeverozapada Europe donosi destabilizaciju. Kiša i pljuskovi s grmljavinom najprije će zahvatiti sjeverozapad zemlje, ali će se proširiti i drugdje. 

Izvor: Dnevno.hr

Izvorni autor: Dnevnik.hr/Foto: Goran Kovačić/PIXSELL

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.