Virovitica: Prosvjed građana zbog nerazjašnjene smrti Siniše Palma

23.11.2019. 09:45:00

Pedesetak građana prosvjedovalo je u petak navečer protiv šutnje institucija u slučaju nestanka 17 milijuna kuna i nerazjašnjene smrti pročelnika za financije Siniše Palma.

 Ispred zgrade gradske uprave u Virovitici u vrijeme dok je zasjedalo Gradsko vijeće okupljeni građani izrazili su nezadovoljstvo zviždanjem i isticanjem transparenta na kojem je pisalo „Zašto je Simpa mrtav“.
 Palm je nestao 31. svibnja, a pronađen je mrtav 3. lipnja. 
 Županijsko državno odvjetništvo u Bjelovaru izvijestilo je kako se radi o samoubojstvu i da nije bilo potrebno izvršiti obdukciju.
 Nekoliko sati prije službene vijesti o smrti pročelnika, gradonačelnik Ivica Kirin izvijestio javnost o "počinjenju kaznenog djela na štetu gradskog proračuna". 
 Podnio je kaznenu prijavu Policijskoj upravi Virovitičko-podravskoj, a Palma razriješio te pokrenuo postupak njegova udaljenja iz službe optuživši ga da je bio ovisnik o kockanju.
„Prošlo je 174 dana, a javnost još ne zna niti jednu relevantnu informaciju od državnih  institucija o tome što se dogodilo iako je Državnom odvjetništvu u Bjelovaru podnijeto niz kaznenih prijava“, rekla je organizatorica prosvjeda Iva Anzulović. 

(Hina) xggaz ymkov

Izvor: Hina

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.