Virovitičko-podravska županija i dalje bez pozitivnih na koronavirus

30.03.2020. 16:18:00

Virovitičko-podravska županija još nema pozitivnih na koronavirus - do danas je napravljeno 38 testova, 33 testa su bila negativna, a za pet se čekaju rezultati, izvijestio je u ponedjeljak Županijski stožer Civilne zaštite, ističući da će se dodatno pooštriti ulazak u krug virovitičke bolnice.

Također, u protekla 24 sata na području Virovitičko-podravske županije na kontrolnim punktovima na granicama prema Osječko-baranjskoj, Koprivničko-križevačkoj, Bjelovarsko-bilogorskoj i Požeško-slavonskoj županiji proveden je nadzor nad 913 vozila u kojima je bilo 965 osoba.

„Utvrđeno je devet slučajeva nepoštovanja rješenja o samoizolaciji, čime se još jedanput pokazalo da je naša odluka o kontroli putnika na županijskim granicama bila ispravna“, rekao je načelnik Županijskog stožera Civilne zaštite Marijo Klement.

Dodao je da je na 19 kontrolnih punktova angažirano 40 policajaca te 108 vatrogasaca i pripadnika Civilne zaštite.

Virovitičko-podravski župan Igor Andrović najavio je da će od sredine ovog tjedna dodatno pooštriti ulazak u krug virovitičke Opće bolnice.

„Posve ćemo zatvoriti jedan od dva ulaza, ne da bismo zaštitili bolnicu - jer ona je već davno zaštićena trijažom - nego da bismo zaštitili ostale zdravstvene ustanove - Dom zdravlja, Zavod za hitnu medicinu i Zavod za javno zdravstvo“, rekao je župan Andrović.

Dodao je da će sve koji budu ulazili u krug bolnice legitimirati i provjeravati jesu li možda u mjeri samoizolacije.

Virovitičko-podravska županija osigurala je za liječnike u svim zdravstvenim ustanovama dodatnu zaštitnu opremu. "Mimo donacije koju ćemo dobiti ovih dana kao svi ostali u Hrvatskoj, naručili smo 10 tisuća kirurških maski i četiri tisuće maski FF53“, rekao je Andrović.

(Hina) xggaz ybdj

Izvor: Hina

Autor: