Više od 150 tisuća Ukrajinaca potopilo rejting FIFA-ine Facebook stranice i stalo u obranu Vide i Vukojevića: pogledajte što sve pišu

10.07.2018. 14:23:58

Nespretne izjave Domagoja Vide i Ognjena Vukojevića prepričavaju se diljem svijeta već treći dan. Zbog poruke 'Slava Ukrajini' i posvete pobjede Ukrajini i kijevskom Dinamu, bivši reprezentativac i do jučer član stožera Zlatka Dalića, Ognjen Vukojević, morao je napustiti reprezentaciju i platiti 15 tisuća švicarskih franaka kazne, a Vida je prošao samo s upozorenjem. I dok pojedini srpski i ruski mediji i dalje 'lože' atmosferu linča na hrvatski dvojac koji se, usput budi rečeno, ispričao zbog svojih riječi, Ukrajinci su otišli korak dalje. Naime, službena stranica FIFA-e na Facebooku zasuta je porukama 'Slava Ukrajini', potporom Vidi i Vukojeviću, a rejting stranice pao je na 1,1 od mogućih 5 nakon što je preko 150.000 Ukrajinaca i njihovih prijatelja stranici dalo ocjenu 1.
Ovo je jasna poruka dijela ukrajinskog naroda što misli o FIFA-i, njihovim kaznama, ali i o susjednoj im Rusiji s kojom su u ratu od aneksije Krima. Broj 'jedinica' će sigurno i rasti, a krovnoj svjetskoj nogometnoj organizaciji bi možda najbolji potez bio da zabrani ocjene.
Sličan slučaj dogodio se u Hrvatskoj kada su korisnici Facebooka davali loše ocjene nizu ugostiteljskih objekata u Bolu na Braču nakon napada na Zdravka Mamića, ali razmjeri ovoga što Ukrajinci rade su nezapamćeni. Kroz nekoliko sati može se očekivati više negativnih komentara nego što, recimo, Split ima stanovnika. Kako to izgleda možete pogledati OVDJE. Toni Perković / Slobodna Dalmacija

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.