Viviane Reding opet pisala Milanoviću

05.09.2013. 01:02:41

Povjerenica Europske komisije Viviane Reding izjavila je u srijedu da je poslala novo pismo hrvatskoj vladi u kojem traži brzu promjenu zakona o primjeni europskog uhidbenog naloga.. "Poslala sam danas novo pismo hrvatskoj vladi i očekujem brzu i glatku promjenu toga zakona", rekla je Reding u Bruxellesu. Ona je u srijedu popodne održala predavanje o vladavini prava u bruxellskom Centru za europske političke studije u kojem je spomenula važnost pune primjene europskog uhidbenog naloga. Hrvatska je krajem lipnja donijela zakon, kolokvijalno nazvan 'lex Perković' kojim primjenu Europskog uhidbenog naloga ograničava na zločine počinjene poslije kolovoza 2002. Reding je u pismu hrvatskom ministru pravosuđa Orsatu Miljeniću koncem srpnja napisala kako ono što je Hrvatska učinila 28. lipnja, usvajanjem amandmana na zakon o europskom uhidbenom nalogu, nije u skladu s europskim zakonodavstvom te da to treba ispraviti. Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.