Vjeko Čuljak: Nikad nisam doznao tko je naredio povlačenje, a sve sam pokušao...

13.10.2016. 22:25:38

Tog 13. listopada 1991. ATJ Lučko, brodsko-posavska specijalna policija i Žuti mravi ušli su u Marince Polaganjem vijenaca jučer su članovi Udruge ratnih pripadnika Antiterorističke jedinice (ATJ) Lučko ’90 i Udruge specijalne policije Slavonski Brod obilježile 25. obljetnicu proboja hrvatskih snaga prema tada okupiranom Vukovaru. Govoreći o toj akciji Vlado Marić, ratni pripadnik ATJ Lučko, podsjetio je kako je akcija započela u ranim jutarnjim satima toga 13. listopada 1991. godine, a da su u njoj sudjelovali ATJ Lučko, Specijalna policija PU Brodsko-posavske županije i izvidnička skupina Žuti mravi. Cilj je bio osloboditi selo Marince, a onda se spojiti s Bogdanovcima koje je u to vrijeme bilo u neprijateljskom okruženju. – Krenuli smo rano ujutro i to tako da su ispred nas išli tenkovi, što je netko naredio, a čemu sam se ja protivio. To je bila greška posebno zato što smo dan prije zarobili neprijateljske dokumente s ucrtanim položajima njihovih tenkova. Ipak, ušli smo u Marince kada je došla zapovijed da se povučemo. I tome sam se usprotivio jer više u Marincima nismo nailazili ni na kakav otpor, ali smo se morali povući – prisjeća se Vjeko Čuljak koji je u toj akciji vodio Žute mrave. Kaže kako nikad nije doznao tko je naredio povlačenje iako je pokušavao doznati sve detalje.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.