Vjerujte svojim očima: Sljeme je prekrio debeli snježni pokrivač usred svibnja

15.05.2019. 11:01:13

Sljeme iznad Zagreba ponovno je zabijelio snijeg. Val hladnoće nošen nevremenom i oborinama koji je zahvatio većinu Hrvatske, čini se, nema namjeru još popustiti. Jutros se na Medvednici opet zabijelilo, a snijeg još uvijek pada na vrhu, što potvrđuju i kamere koje se tamo nalaze. Prema tim snimkama uživo, vidljivo je da se gore uhvatio deblji sloj snijega, a atmosfera više nalikuje zimskoj nego svibanjskoj. Postoji i stara narodna izreka koja glasi "Ne svlači zimski halj dok ne prođe mjesec maj". Sliku s kamera uživo možete pogledati OVDJE. U ostatku zemlje prevladava i dalje promjenjivo i za ovo doba godine ispodprosječno hladno vrijeme, praćeno kišom i grmljavinom te mjestimice i snijegom. U unutrašnjosti prevladava oblačno uz povremenu kišu, uglavnom u prvom dijelu dana, a u gorju i slab snijeg, izvijestio je u srijedu Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ). Ponegdje je još moguća obilnija oborina, ponajprije u najsjevernim krajevima. Na Jadranu je promjenljivo sa sunčanim razdobljima, mjestimice uz malo kiše, a lokalno je moguć i pokoji pljusak s grmljavinom. Na kopnu puše umjeren, ponegdje i jak sjeverni i sjeverozapadni vjetar. Na Jadranu umjerena, na sjevernom dijelu jaka bura postupno će slabjeti. Najviša dnevna temperatura u gorskim područjima od 5 do 9, a u ostalim krajevima uglavnom od 11 do 16 Celzijevih stupnjeva. (B.V./Hina)

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.