Vlada bivše Mostove ministre razriješila članstva u koordinacijama

05.05.2017. 08:52:12

Vlada je na zatvorenom dijelu sjednice u četvrtak razriješene Mostove ministre razriješila dužnosti u koordinacijama kao svojim stalnim radnim tijelima.

Vlada je priopćila kako je izmijenila odluku o imenovanju stalnih radnih tijela Vlade Republike Hrvatske na način da se razrješuje dio dosadašnjih članova te imenuje dio novih članova. U Koordinaciji za vanjsku i europsku politiku i ljudska prava razriješeni su bivši Mostovi ministri Ante Šprlje, Slaven Dobrović i Vlaho Orepić, a imenovani su Kristian Turkalj, Mario Šiljeg i Robert Kopal. Kovačić, Orepić i Šprlje razriješeni su i članstva u Koordinaciji za sustav domovinske sigurnosti i hrvatske branitelje, a na njihova su mjesta imenovano Darko Nekić, Robert Kopal i Kristian Turkalj, koji su bivše Mostove ministre zamijenili i u Koordinaciji za pravosuđe i upravu. U Koordinaciji za gospodarstvo i društvene djelatnosti razriješeni su Dobrović i Šprlje, a imenovani Šiljeg i Turkalj. Mostovci Kovačević i Šprlje razriješeni su i članstva u Koordinaciji za upravljanje državnom imovinom, a na njihova su mjesta imenovani Nekić i Turkalj. U Kadrovskoj komisiji razriješen je Ivan Kovačić, iz Administrativne komisije Ante Šprlje.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.