VLADA DALA 5 MILIJUNA KUNA DORHU ZA ISTRAGU U AGROKORU!

11.05.2017. 13:07:17

DORH je tražio dodatna sredstva iz proračunskih zaliha za troškove i rad županijskih državnih odvjetnika odnosno za angažmana financijskih stručnjaka i vještaka kako bi mogao što bolje istražiti moguće nezakonitosti u Agrokoru. – Na zahtjev DORH-a donijeli smo prijedlog rješenja temeljem kojeg ćemo DORH-u isplatiti pet milijuna kuna – rekao je Plenković. – Ovime vrlo jasno pokazujemo da je Vladi u interesu na zakonit i institucionalan način pomoći nadležnim institucijama da do kraja rasvijetle sva zbivanja u Agrokoru te ako treba pokrenu i odgovarajuće kaznene postupke. Tako radi jedna ozbiljna vlada – poručio je Plenković i pojasnio kako je imao sastanak s Ramljakom koji ga je izvijestio o prvih mjesec dana rada nove uprave. – Međunarodna kuća Price Waterhouse Coopers je angažirana za reviziju svih financijskih izvješča, oni nisu imali nikakve veze dosasd s Agrokorom. Njihov rad će biti koristan i DORH-u – rekao je Plenković. – Važno je da su poduzete sve zakonom predviđene mjere kako bi se normalizirala situacija u Agrokoru. Od sredstava u proteklom razdoblju, od prihoda, osigurane su plaće za svibanj, nastavljaju se pripreme za turističku sezonu koja je važna, razgovori s bankama kako bi se osigurala likvidnost, dostavljačima se plaća – rekao je Plenković i napomenuo kako su smirili situaciju na najbolji mogući način te kako su informacije koje je dobio od Ramljaka ohrabrujuće. Uz punu neovisnost važno je da DORH i policija nastave svoje aktivnosti i omoguće raščišćavanje situacije u Agrokoru – zaključio je.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.