'Vlada je sastavljena od Srba pa ne čudi što nitko ne reagira na utakmicu'

09.09.2013. 12:37:51

"Za koga Vlada navija?", pita se čelnih HČSP-a i ističe kako je sasvim sigurno priča oko ćirilice pridonijela podizanju tenzija koje su ionako na visokom stupnju jer svi moramo biti svjesni kakav narod su Srbi. "Vlada je svjesno i namjerno digla tenzije.", naglašava Miljak. Stoga kaže niti ne čudi što ne reagiraju na ove nemile događaje i povike od strane Srba. "Vlada je ionako sastavljena od Srba ili su oženjeni Srbima i Srpkinjama.", kaže HČSP-ovac i objašnjava da stoga reakciju ne treba niti očekivati.

Uoči utakmice između Hrvatske i srpske momčadi, ministar Željko Jovanović izjavio je kako slijedi praznik sporta. No, kako to obično i biva, svatko pravi praznike na svoj način pa tako netko za Božić reže puricu, a netko baca petarde. Ovaj drugi agresivan način proslave odabrali su srpski navijači. Našim igračima priredili su neukusan doček. Na jednoj od tribina postavljena je srpska zastava na kojoj je ćirilicom bio ispisan 'Vukovar', a iz publike su se čuli povici 'Ubij ustaše'. Izlazak naših igrača na tribinu popraćen je riječima 'Marš na Drinu'. Povici i bakljada nisu ništa neuobičajeno na takvim događajima, ali ova utakmica doživjela je vrhunac kada su navijači srpske momčadi zapalili hrvatsku zastavu. Da bi atmosfera bila potpuna pobrinuo se organizator pustivši pjesmu 'Marš na Drinu'. Gotovo svi srpski političari i mediji zaključili su kako je atmosfera bila veličanstvena, ne reakcija predstavnika naše Vlade koji su sjedili u našim vladama može značiti dvije stvari - ili nisu ništa čuli ili je i njima bilo veličanstveno, a ovo prvo teško je moguće.

Dok u našoj Vladi nitko ne reagira, žestoka je reakcija Josipa Miljka, predsjednika HČSP-a. "Skandiranje na stadionu bilo je očekivano, nikada nismo ni vjerovali da su Srbi uljuđen narod.", kaže Miljak te dodaje kako nije razočaran atmosferom na stadionu nego lošom igrom naših reprezentativaca. Razočaran je, međutim, Miljak odlukom naše Vlade da baš u tjednu uoči utakmice krene s postavljanjem ćiriličnih ploča u Vukovaru i time pridonese lošoj atmosferi na Marakani. "Za koga Vlada navija?", pita se čelnik HČSP-a i ističe kako je sasvim sigurno priča oko ćirilice pridonijela podizanju tenzija koje su ionako na visokom stupnju jer svi moramo biti svjesni kakav narod su Srbi. "Vlada je svjesno i namjerno digla tenzije.", naglašava Miljak. Stoga, kaže, niti ne čudi što ne reagiraju na ove nemile događaje i povike od strane Srba. "Vlada je ionako sastavljena od Srba ili su oženjeni Srbima i Srpkinjama.", kaže HČSP-ovac i objašnjava da stoga reakciju ne treba niti očekivati.

Osim ovoga pravaša na utakmicu su reagirali i branitelji. Udruga hrvatskih branitelja 1990. - 1996. RH oštro je osudila nereagiranje ministra znanosti, obrazovanja i sporta na divljačko ponašanje srpskih navijača. "Ministre, problem s ovom utakmicom nije konačni rezultat, niti igra naših nogometaša, već ponašanje domaćih navijača na stadionu. Iako su se očekivale provokacije, srpski navijači nadmašili su sami sebe.", kažu iz Udruge branitelja. Nakon utakmice i svih navedenih provokacija na njoj, Jovanović je izrekao samo nekoliko rečenica o srpskom ministru sporta, Vanji Udovičiću, ali nije osudio ponašanje srpskih navijača na utakmici, nastavljaju iz Udruge. "Ministre Jovanoviću, ne možemo vjerovati da vam nije zasmetalo divljačko ponašanje srpskih navijača na stadionu te njihovo vrijeđanje Republike Hrvatske i svih Hrvata!! Da se je to dogodilo kod nas i od strane naših hrvatskih navijača, oglasili bi se u Vašem već poznatom stilu svima nama putem svih hrvatskih medija i osuđivali sve što je Hrvatsko.", objašnjavaju iz Udruge branitelja te dodaju da je Jovanovićeva dužnost da kao hrvatski ministar služi hrvatskom narodu i brani interese svoje zemlje uvijek i svuda. "Ako već niste imali hrabrosti komentirati isto odmah nakon utakmice, nije nam jasno zašto to niste učinili kasnije, kad ste bili u sigurnosti hotelske sobe (ako Vam je sigurnost bila uopće potrebna) ili povratkom u Hrvatsku.", sarkastično govore branitelji. "Svojim nereagiranjem u javnosti na ponašanje srpskih navijača na utakmici definitivno ste pokazali (i dokazali) da ne volite Hrvatsku i da ne želite braniti njene interese, a dok s druge strane hrvatski sport prozivate i nazivate kojekakvim pogrdnim riječima. Slijedom navedenog, smatramo da niste više poželjni biti ministar i član Vlade Republike Hrvatske, te od vas zahtijevamo HITNU neopozivu ostavku!", zaključili su iz Udruge hrvatskih branitelja za kraj.

Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.