Vlada odlučila: Izdvaja se 48 milijuna kuna za provedbu referenduma!

21.11.2013. 12:20:14

21-11-2013- 11-18-16

Vlada je na današnjoj sjednici odlučila kako će se iz državnog proračuna izdvojiti 48 milijuna kuna za provedbu referenduma o ustavnoj definiciji braka.

Ministar pravosuđa Orsat Miljenić na samom je početku predstavio neke prijedloge upućene iz njegova Ministarstva. Tako su članovi Vlade na današnjoj sjednici u Sabor su poslali Nacrt prijedloga o izmjenama i dopunama Zakona o državnom odvjetništvu, Zakona o USKOK-u te Zakona o sudovima za mladež. Što se tiče Zakona o DORHU ministar je rekao kako DORH mora izvještavati Vladu o ključnim predmetima za imovinski interes RH. 'Kriminalce treba udariti tamo gdje ih najviše boli. Po džepu!', rekao je ministar misleći pritom na oduzimanje imovine. Ministar branitelja Predrag Matić izložio je Nacrt prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o pravima hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji. Pravo na opskrbninu članova obitelji branitelja prelazi iz nadležnosti Ministarstva branitelja u institut zajamčene minimalne naknade, a država će na početku godine odrediti visinu tih davanja, a osnovat će se i centri za sveobuhvatnu skrb, tzv. veteranski centri. Sa 30.000 eura Hrvatska će sudjelovati u pomoći Bugarskoj u prihvatu sirijskih izbjeglica, a s 380.000 kuna pomoći će Filipinima u situaciji u kojoj su se našli nakon razornog tajfuna. Ministrica vanjskih poslova Vesna Pusić kazala je kako bi valjalo iskazati solidarnost s obzirom na gospodarsku suradnju dviju zemalja. Najzanimljivija točka dnevnog reda, svakako je bila ona o odobravanju sredstava za provedbu nadolazećeg referenduma. Odlučeno je da će se Državnom izbornom povjerenstvu odobriti 48 mil kn za provedbu državnog referenduma 1. prosinca. Ministar uprave Arsen Bauk predstavio je peto izvješće Republike Hrvatske o primjeni Europske povelje o regionalnim ili manjinskim jezicima te je napomenuo kako se Vlada 2009. godine pohvalila da je u statut Grad ušla odredba o korištenju manjinskog jezika. 'Mislite da će to netko čuti? Onaj tko bi trebao čuti? nadam se', rekao je na to premijer Milanović. Zamjenik ministra financija Boris Lalovac, kazao je kako su, vezano uz Zakon o potrošačkom kreditiranju, iz HNB-a dobili jasne parametre za narednih 13 godina te potvrdio da će od 1. siječnja kamate za sve korisnike kredita u švicarcima iznositi 3,23 %. Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.