Vlada RH reagirala nakon odluke švicarskog suda

18.04.2017. 20:30:00

OGLASILI SE Republika Hrvatska je također zatražila odgodu izvršenja pravorijeka dok se ne odluči o osnovanosti podnesene tužbe. Vlada RH oglasila se nakon odluke nakion odluke švicarskog suda koji je odbio hrvatski zahtjev za poništenje arbitraže o Ini “Republika Hrvatska je početkom veljače Saveznom sudu Švicarske podnijela tužbu za poništaj arbitražnog pravorijeka u predmetu RH v. MOL koji se vodio prema arbitražnim pravilima UNCITRAL-a. Republika Hrvatska je također zatražila odgodu izvršenja pravorijeka dok se ne odluči o osnovanosti podnesene tužbe. Odlukom Saveznog suda Švicarske od 12. travnja 2017. odbija se zahtjev Hrvatske za suspenzivnim učinkom, odnosno odgodom izvršenja pravorijeka od 23. prosinca 2016. U Odluci je istaknuto kako ista nema utjecaja na odluku o osnovanosti podnesene žalbe od strane Hrvatske. Odluka povodom tužbe za poništaj arbitražnog pravorijeka se očekuje naknadno”, ističu iz Vlade.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.