Vladimir Putin potpisao: Istospolne zajednice neće moći posvajati djecu

04.07.2013. 13:36:27

Nakon zakona koji zabranjuje homoseksualnu propagandu, Vladimir Putin najavljenu odluku provodi do kraja. Sada je potpisao zakon kojim se zabranjuje posvajanje djece od strane homoseksualnih zajednica u cilju zaštite djece od nametnutog im i ne tradicionalnog seksualnog ponašanja. Ruski predsjednik Vladimir Putin potpisao je zakon kojim se homoseksualnim zajednicama zabranjuje posvajanje djece. Posljedni Putinov potez za cilj ima zaštititi djecu od nametnutog i ne tradicionalnog seksualnog ponašanja te kasnijih nevolja kod djece. Psiholozi, objavljeno je na službenoj stranici Kremlja, objašnjavaju da su djeca, odrasla u homoseksualnoj zajednici upravo izložena tom riziku. Udruge za ljudska prava osudile su taj akt jer produbljuje zločine protiv homoseksualaca. - Mislim da će zakon dovesti do povećanja korupcije u procesu posvojenja, ali mnogi stranci, uključujući homoseksualce moći će i dalje posvajati djecu - rekao je Nikolaj Aleksejev, gej aktivist. Putin tvrdi kako se ne radi o diskriminaciji. Homoseksualnost je dekriminalizirana 1991. godine nakon pada Sovjetskog Saveza, ali najnovije istraživanje pokazalo je kako 38 posto ljudi misli kako homoseksualce treba liječiti, a 13 posto da ih treba tužiti. Ranije ovog tjedna Vladimir Putin potpisao je zakon koji zabranjuje homoseksualnu propagandu. Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.