Vladimir Šišljagić pod istragom Uskoka: Na štetu države uzeo 150 tisuća kuna?

11.10.2013. 09:59:25

1_5237796ed587d

Župan bi na zatvorenim sjednicama donio odluku kome će se isplatiti sredstva. Ako bi neka tvrtka dobila 25 tisuća kuna, morala je vratiti 20 tisuća Šišljagiću.

USKOK istražuje Vladimira Šišljagića, osječko-baranjskog župana i šefa HDSSB-a, zbog sumnje da su u njegovim rukama završavala nepovratna sredstva Županije. Novac koji je namijenjen malim tvrtkama i obrtnicima za unapređenje poslovanja doznačavan je povjerljivim tvrtkama i obrtnicima koji bi 80 posto iznosa isplatili Šišljagiću.

Tvrtkama bi se zatim obećavali poslovi sa Županijom i Gradom te tvrtkama u njihovom vlasništvu. Dobiveni nocac Šišljagić je navodno koristio za za financiranje HDSSB-a, prenosi Jutarnji list. Svjedoci tvrde da je ovim načinom država oštećena za više od 150.000 kuna.

U uredu Martina Marolina, pročelnika Upravnog odjela za gospodarstvo i regionalni razvoj, postojala je špranca koju su ispunjavali poduzetnici i obrtnici pri traženju nepovratnih sredstava. Župan bi na zatvorenim sjednicama donio odluku kome će se isplatiti sredstva. Ako bi neka tvrtka dobila 25 tisuća kuna, morala je vratiti 20 tisuća Šišljagiću.

Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.