Vlahušić podnosi kaznenu prijavu zbog murala gardijskih brigada

14.12.2016. 16:43:36

HDZ-ov Mato Franković je u srijedu poslao otvoreno pismo Vlahušiću u kojem ga je pozvao na ostavku Dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić podnijet će kaznenu prijavu protiv saborskog zastupnika HDZ-a Mata Frankovića zbog, kako navode iz Grada, poticanja na građanski nemir na društvenim mrežama, u kontekstu Vlahušićeve najave uklanjanja murala s grbovima gardijskih brigada na Mokošici. a Franković je, pak, od Vlahušića zatražio ostavku prozivajući ga za kršenje zakona. Nakon što je Vlahušić najavio da će gradske vlasti ukloniti murali s grbovima gardijskih brigada koje je navijačka skupina Torcida naslikala na ulasku u predgrađe Mokošica, HDZ-ov vijećnik je na društvenoj mreži Facebooku pozvao da se 'zaustavi gradonačelnika u odlasku'. ''Kao stanovnik Mokošice smatram kako je grafitima gardijskih brigada koje su oslobodile naš Grad, mjesto na ulazu u Mokošicu, jer na primjeren način izražavaju naše poštovanje prema svim gardijskim brigadama i njihovim članovima, a koji u velikom broju nisu bili s područja grada Dubrovnika, ali su bili spremni dati svoje živote za naš Grad. Vrijeme je da rečemo 'Dosta je bilo Andru Vlahušiću!'. Pozivam sve stanovnike da zajedno zaustavimo gradonačelnika na odlasku u ovom suludom pokušaju brisanja grafita naših gardijskih brigada!'', napisao je u utorak Franković. Upitan za komentar najave kaznene prijave Franković je u srijedu poslao otvoreno pismo Vlahušiću u kojem ga je pozvao na ostavku. ''Nakon što je Državni ured za reviziju, Područni ured Dubrovnik, u svom Izvješću o obavljenoj reviziji, utvrdio brojne nepravilnosti oko obnove kompleksa Lazareti, na što smo upozoravali posljednje dvije godine, ponovo Vam se na teret stavlja kršenje zakona. Obzirom da ste zbog zlouporabe položaja i ovlasti pravomoćno osuđeni za ''aferu Šipan'', pred sudom je počeo i postupak oko ''afere Revelin'', gdje Vas se iznova tereti za zlouporabu položaja. Sada, nakon što je državna revizija otkrila kako ste i s novim ugovorom za zakup tvrđave Revelin ponovno prekršili zakon, jasno je da ste više puta zloupotrijebili položaj i ovlast koje su Vam građani dali na izborima'', navodi Franković. U pismu tvrdi kako jeftini spin brisanja murala u Mokošici za cilj ima odvratiti pozornost građana od "utvrđenih Vlahušićevih nezakonitosti koje je potvrdila Državna revizija''.  U otvorenom pismu HDZ-ov zastupnik je dubrovačkog gradonačelnika Vlahušića pozvao da podnese ostavku.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.