Vlasništvo nekretnine opravdan razlog za izdavanje e-propusnice

01.05.2020. 09:22:00

Nacionalni stožer civilne zaštite dao je lokalnim stožerima uputu prema kojoj je vlasništvo nekretnine izvan mjesta prebivališta opravdan razlog za izdavanje e-propusnice.

"S obzirom na  epidemiološku situaciju daje se uputa nadležnim stožerima (stožerima prema mjestu prebivališta i stožerima mjesta odredišta kad su pitanju otoci) da se odlazak na nekretninu u vlasništvu smatra vitalnim obiteljskim razlogom u smislu Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka te da je to opravdan razlog za izdavanje e-propusnice", stoji u uputi.

U toj uputi koja je u četvrtak objavljena na stranicama Ravnateljstva civilne zaštite navodi se također da se e-propusnica može izdati vlasniku nekretnine i osobama koje s njim žive u zajedničkom kućanstvu.

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske napominje da je zaprimio mnogobrojne upite građana koji imaju u vlasništvu nekretnine koje se nalaze izvan mjesta njihovog prebivališta ili stalnog boravka te imaju potrebu obilaska ili odlaska na te nekretnine.

Voditelj Nacionalnog stožera civilne zaštite Davor Božinović najavio je u srijedu da će Stožer oko 11. svibnja, kad počinje posljednja etapa prve faze popuštanja epidemioloških mjera, razmotriti ukidanje sustava e-propusnica za kretanje državom.

(Hina) pp/xmvr ykt

Izvor: Hina

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.