‘VOĐE OPOZICIJE, UJEDINIMO SE!’ Oporbi je dosta, Beljak poziva na rušenje HDZ-a: ‘Izađimo na izbore kao opozicijski blok i legalno pobijedimo HDZ’

19.02.2022. 14:55:00

Nakon uhićenja ministra Darka Horvata i neočekivane reakcije premijera Andreja Plenkovića u kojoj je prozvao DORH, nižu se reakcije oporbe koja poziva Vladu na ostavku.

Krešo Beljak, predsjednik HSS-a čak je zazvao veliku koaliciju cijele oporbe.

Poručuje da HDZ treba smijeniti, raspustiti i zabraniti. 

“Već sam više puta govorio i pisao: HDZ-u treba zabraniti političko djelovanje jer oni nisu niti hrvatska, niti demokratska, niti stranka odnosno zajednica.

HDZ je mafijaška, pravomoćno osuđena kriminalna organizacija i kao takva treba biti zabranjena i raspuštena.

Zato vođe opozicije, opet vas sve zajedno pozivam da se okupimo, ujedinimo bez obzira na političke i ideološke razlike. Da zajedno izađemo na izbore kao oporbeni/opozicijski blok, da pobijedimo HDZ legalnim putem na izborima, promijenimo izborni zakon, izbrišemo HDZ iz registra političkih stranaka i onda dogovorimo kako dalje.

Jer dok HDZ postoji, Hrvatskoj kao i svim ostalim političkim strankama ‘nema više dalje'”, napisao je Beljak.

Izvor: Dnevno.hr

Izvorni autor: N.K./Foto: Patrik Maček/PIXSELL

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.