VOJSKA SRBIJE NA PRVOM STUPNJU PRIPRAVNOSTI: Nećemo dopustiti pogrom Srba!

24.09.2021. 15:55:00

Situacija na Kosovu se ne smiruje ni nakon gotovo tjedan dana, a plamen tinja i prijeti njegovo razbuktavanje, posebno nakon što su jedinice Vojske Srbije u Raški i Novom Pazaru u povišenoj borbenoj pripravnosti.

Srbijanski ministar obrane Nebojša Stevanović rekao je kako da taj način Srbija želi pokazati da neće dopustiti pogrom srpskog naroda.

Rekao je i da to nije provokacija, već samo spremnost za zaštitu Srba. 

“Nažalost, i najnoviji događaj, prebijanje Srba. Sve ono što se događa ukazuje koliko je predsjednik Vučić bio u pravu kada je govorio da će se to događati. Da je to dio organizirane kampanje”, naglasio je Stefanović.

On tvrdi kako predsjednik Srbije Aleksandar Vučić povlači odlične poteze koji imaju za cilj deeskalaciju trenutnog stanja, ali da je trenutno svaka provokacija Prištine išla kontra toga. “Mi ćemo nastaviti raditi svoj posao nikoga ne provocirajući, ali ćemo i, po nalogu predsjednika, biti spremni da zaštitimo svoj narod”, naglasio je Stefanović. Stefanović je s načelnikom generalštaba generalom Milanom Mojsilovićem posjetio pripadnike Vojske Srbije u garnizonima u Novom Pazaru i Raški, prenosi Tanjug.

Izvor: Dnevno.hr

Izvorni autor: Dnevno.hr/Foto: Ministarstvo obrane Srbije

Autor: