VOZAČI, STRPLJENJE! Počele gužve na cestama, prema Lučkom kolona duga 10 km

15.07.2017. 10:36:51

U SMJERU MORA Pojačan je priljev vozila i u većini trajektnih luka. Zbog vrlo gustog na zagrebačkoj obilaznici (A3) iz smjera Kosnice prema naplatnim postajama Lučko kolona je duga oko 10 kulometara, a na graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija dvokilometarska kolona dijelom se proteže i na Istarski ipsilon, izvijestio je Hrvatski autoklub (HAK) u 10 sati. Na zagrebačkoj obilaznici (A3) iz smjera Jankomira u smjeru naplatnih postaja Lučko kolona je duga oko 500 metara; na izlasku s autoceste A1 na NP Lučko u smjeru Zagreba oko kilometar, kao i kod tunela Sveti Ilija (CP Biokovo) u smjeru mora, dok je s otoka Krka prema kopnu kolona duga oko 2 km, a u smjeru otoka Krka oko 500 metara. Vozi se usporeno i u koloni u pokretu između naplatnih postaja Lučko i čvora Bosiljevo 2. Pojačan je priljev vozila i u većini trajektnih luka. Na autocesti A3 Bregana-Lipovac kod odmorišta Križ (na 77. km) u smjeru Zagreba, prometuje se usporeno, zbog prometne nezgode. Na državnoj cesti DC77 između Vodnjana i Juršića prometuje se naizmjence, jednim trakom, zbog prometne nesreće. Pojačan je priljev vozila i u većini trajektnih luka. Zbog bure, na Jadranskoj magistrali (DC8) između Novog Vinodolskog i Senja te Karlobaga i Svete Marije Magdalene zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupinu vozila). S obzirom na povremene, ciljane, granične kontrole i pojačan promet moguća su čekanja na pojedinim graničnim prijelazima sa Slovenijom, BiH i Mađarskom. Trajekti i katamarani plove prema plovidbenom redu.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.