Vraća nam se proljeće: Tjedan pred nama bit će sunčan i topao, do petka temperature i do 27 stupnjeva

08.06.2013. 16:24:32

U TJEDNU pred nama očekuju nas ugodne, proljetne temperature i mnogo sunca. Vikend je počeo djelomice ili pretežno sunčanim i toplim, ponegdje i vrlo toplim, no i dalje nestabilnim vremenom. Uz mjestimice umjeren dnevni razvoj naoblake, mogući su i rijetki lokalni pljuskovi i grmljavina, ponajprije u gorskim i istočnim kopnenim predjelima. U kopnenim će predjelima puhati slab vjetar. Na Jadranu ujutro slaba do umjerena bura, danju mjestimice umjeren sjeverozapadnjak i zapadnjak. Jutarnje temperature zraka na kopnu su se jutros kretale između 10 i 15°C, na Jadranu od 15 do 21°C. Najviše dnevne temperature bit će većinom između 20 i 26°C, u dalmatinskom zaleđu moguće i koji stupanj više, piše meteo-info. I nedjelja će biti pretežno sunčana, topla i vrlo topla. Prevladavat će mala i umjerena naoblaka. Od sredine dana pa prema večeri mjestimice može biti prolazne kiše ili kraćih pljuskova i grmljavine. Na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana navečer se očekuje naoblačenje, a u noći na ponedjeljak i mjestimična kiša, lokalni pljuskovi i grmljavina. Vjetar će biti slab i umjeren, jugozapadni, na Jadranu i jugo, koje će na srednjem i južnom Jadranu prema kraju dana malo pojačati. Kopnene predjele u jutarnjim satima očekuje između 12 i 16°C, morske od 15 do 21°C. Danju će kopnena Hrvatska imati od 20 u gorskim predjelima do 28°C u istočnoj Slavoniji, a Jadran većinom između 22 i 26°C. U zaleđu Dalmacije bit će toplije. Novi tjedan počinje promjenljivo oblačnim i svježijim vremenom. Uz promjenljivu naoblaku posvuda će biti sunčanih razdoblja, ali i povremene kiše i lokalnih pljuskova praćenih grmljavinom. Na kopnu će puhati većinom umjeren, u gorju na udare i jak jugozapadni vjetar, na Jadranu slab i umjeren jugozapadnjak na njegovom sjevernom dijelu i na sjeveru Dalmacije te umjereno jugo na ostatku obale. Jutarnje temperature zraka na kopnu će biti od 13 do 18°C, na moru između 15 i 21°C. Danju kopnene predjele očekuje od 15°C u gorskoj Hrvatskoj do 24°C na istoku Slavonije, a morske od 17°C na sjevernom Jadranu do 25°C na njegovom krajnjem jugu. Prema prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda, tjedan pred nama trebao bi biti pravi proljetni - s ugodnim temperaturama koje bi do kraja tjedna mogle porasti i do 27 Celzijevih stupnjeva. Iako nas od ponedjeljka do srijede u većini zemlje očekuje pomalo nestabilno, ali toplo vrijeme, već od četvrtka u cijeloj zemlji će se razvedriti, pa možemo očekivati mnogo sunca. Izvorinu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.