'Vragumili' su se uzjogunili

03.04.2018. 18:12:00

Gdje je nekad stao Feral Tribune, danas nastavljaju srpske Novosti. Nekada su feralovci, dok su živjeli na Sorosevim jaslama, tepali sami sebi kako ni "vragu nisu mrski", a onda se nakon gašenja većina ražalovanih "vragumila" uhljebila u Pupovčevu tjedniku financiranom iz proračuna Republike Hrvatske, dakle i od vaših novaca. Državni "plaćenici" nedavno su na naslovnicu stavili "Rod luđaka" i istaknuli nekolicinu, kako ih oni nazivaju, vodećih hrvatskih "katolibana", zato što se protive ratifikaciji Istanbulske konvencije. Pljunuli su, štono bi se reklo, u tanjur onima koji ih hrane. Jer bez novca "katolibana", kojih je većina u RH i koji uredno plaćaju državi poreze, "vragumili" iz Hoboctu ne bi imali od čega živjeti. Na istom tragu su i neki "oštri sumrak" kolumnisti. Nariče tako jedan kako je: "Posred trga, usred mraka, nestala nada svaka". Drugi pak: "Mora da vražje sile gone hrvatske vjernike kad mržnjom štite hrvatsku budućnost." Baš su se uzjogunili poput onih u Isusovo vrijeme koji su mu govorili da uz pomoć Belzebuba izgoni đavle, kao da ih je sam nečastivi nadahnio što će govoriti ili pisati. Oni vide kako su jake policijske snage čuvale kontra prosvjednice na Trgu bana Jelačića, koje nitko nije ni taknuo, niti ih je itko normalan namjeravao dirati, samo što su one insinuirale da bi bile napadnute da nije bilo policije. A ne vide npr. kako je prije četiri godine na Cvjetnom trgu Neven Kovačić, inače pobornik ratifikacije IK, premlatio umirovljenicu Ružicu Ćavar (tada je imala 77), udario je šakom u glavu i bacio na pod, nanijevši joj teške ozljede. Oni čitaju poruke neke, zacijelo ne baš prisebne osobe jednoj saborskoj zastupnici, u kojoj ta proklinje nju i njezinu djecu ako bude glasovala za Istanbulsku. Međutim, ne čitaju poruke poput ove koju je na Facebook profilu dr. don Marija Volarevića, svećenika Splitsko-makarske nadbiskupije i profesora moralne teologije na KBF-u Split, koji je itekako stručan u pitanjima gender teorije, napisa(la)o IK aktivist(ica): TI SI SMEĆE... MA ZAKLAT TE TREBA ODMAH... SMEĆE LJUDSKO... Kako će na kraju glasovati saborski zastupnici kad im na dnevni red dođe izjašnjavanje o IK, neka se odluče prema svojoj savjesti. Podsjetio bi ih još samo na riječi koje je izrekao papa Benedikt XVI. za svoga pohoda Hrvatskoj, 4. lipnja 2011., u obraćanju predstavnicima civilnoga društva u HNK u Zagrebu. "Kvaliteta društvenog i građanskog života, kvaliteta demokracije dobrim dijelom ovise o tom kritičkom čimbeniku, odnosno savjesti, o tome kako je se shvaća i o tome koliko se ulaže u njezino oblikovanje." I zaključuje Papa: "Ako se (…) savjest otkrije kao mjesto slušanja istine i dobra, mjesto odgovornosti pred Bogom i braćom ljudima, što je protiv svake diktature, onda ima nade za budućnost."   Ivan Ugrin / Slobodna Dalmacija

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.