VREMENSKA PROGNOZA: I danas će biti nestabilno

14.05.2018. 08:34:43

Promjenljivo oblačno uz povremenu kišu, mjestimice i pljuskove s grmljavinom, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ) za Hrvatsku za ponedjeljak. U nedjelju oko 18 sati dijelove grada Zagreba i okolice pogodilo je jako grmljavinsko nevrijeme. Obilna kiša praćena grmljavinom 'žestoko' se obrušila na neke dijelove grada. U nekim dijelovima grada padala je i tuča, a snažan vjetar lomio je grane te rušio stabla. Vatrogasci su imali pune ruje posla. Informacija o ozlijeđenima te šteti na objektima zasad nema.

Prognoza za ponedjeljak

Oborine ponegdje mogu biti obilnije, osobito u zapadnijim područjima. Vjetar na kopnu uglavnom slab. Na Jadranu većinom umjereno jugo te jugozapadnjak, poslijepodne u okretanju na sjeverozapadnjak. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 19 i 24 Celzijeva stupnja.

HAK: Kolnici mokri i skliski

Kolnici su mjestimice mokri ili vlažni i skliski u Slavoniji, Gorskom kotaru, središnjoj Hrvatskoj, Hrvatskom primorju i unutrašnjosti Dalmacije, mogući su odroni, a ponegdje ima i magle, izvijestio je u ponedjeljak Hrvatski autoklub (HAK). Magla smanjuje vidljivost i na dionicama autocesta: A1 između Zagreba i Karlovca; A3 Bregana-Lipovac između Bregane i Novske; A4 Goričan-Zagreb između Brezničkog Huma i Zagreba; A11 Jakuševec-Lekenik. HAK upozorava vozače na pojačan oprez zbog prometne nesreće na A4 Goričan-Zagreb u smjeru Varaždina , prije čvora Komin. Zbog radova na graničnom prijelazu Gornji Brgat mogući su povremeni zastoji. Zbog izbjegavanja prometnih gužvi na graničnom prijelazu Metković/Doljani zabranjuje se promet turističkim autobusima do 30. listopada. Iz smjera Dubrovnika i Splita za BiH autobusi će se preusmjeriti u Opuzenu/Pločama na granični prijelaz Nova Sela (čvor Čeveljuša). Autobusi čiji turistički programi uključuju realizaciju na području Turističke zajednice grada Metkovića, moći će uz propusnice prolaziti kroz Metković, a preusmjerit će se na granični prijelaz Prud. Za sav promet zatvoren je granični prijelaz Vitaljina, zbog radova. Moguće je koristiti granični prijelaz Karasovići. Granični prijelaz Harmica (SLO) zatvoren je za teretna vozila teža od 7,5 t. Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.