Vrhovni sud potvrdio presudu sutkinje Maje Štampar Stipić koja je Josipa Klemma 2017. osudila na godinu dana bezuvjetnog zatvora

08.07.2019. 16:49:40

Vlasnik Klemm Securityja osuđen je zbog zloporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju

Vrhovni sud potvrdio je presudu sutkinje Maje Štampar Stipić koja je Josipa Klemma 2017. osudila na godinu dana bezuvjetnog zatvora zbog zloporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju, javlja 24 sata. Vlasnik tvrtke Klemm security i bivši čelnik braniteljske Udruge specijalne policije optužen je da je od 2005. do 2007. iz svoje tvrtke, uz pomoć suradnika izvukao, gotovo tri milijuna kuna. Pritom je utajio 593 tisuće kuna poreza na dobit. Klemm je od početka suđenja poricao krivnju.

Muljao je s porezom

Najpoznatiji među Klemmovim suradnicima s kojima je na početku procesa bio optužen, Radovan Štetić, bio je jedan od osumnjičenih pripadnika tzv. zagrebačke zločinačke organizacije iz 90-ih, koji je kasnije odgovarao i zbog prijevare, odnosno izvlačenja novca u slučaju u kojem je jedan od osumnjičenih bio sin šefa zagrebačke policije Saša Burušić. Tužiteljstvo je Klemmu stavilo na teret da je od veljače 2005. do ožujka 2007. kao odgovorna osoba tvrtke Klemm security, ‘osmislio način na koji će iz tog trgovačkog društva neosnovano obavljati isplate u svoju korist, te nalagao neosnovana plaćanja sa žiro-računa svoje tvrtke na račune drugih trgovačkih društava koja su mu, prema ranijem dogovoru, izdavala račune za neobavljene usluge’.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.