Vrhovni sud ukinuo presudu Branimiru Glavašu

28.07.2016. 17:54:46

Predmet se sada upućuje prvostupanjskom sudu na ponovno suđenje i odluku Vrhovni sud ukinuo je prvostupanjsku presudu Branimiru Glavašu i ostalima u slučajevima “garaža” i “selotejp” i od zagrebačkog Županijskog suda zatražio novo suđenje za ratne zločine nad osječkim Srbima. “Prihvaćaju se žalbe optuženika B. G., optuženika I. K. i optuženice G. G. M., a u povodu tih žalbi i žalbi državnog odvjetnika, optuženika D. K., optuženika T. V. i optuženika Z. D., po službenoj dužnosti, ukida se prvostupanjska presuda u cijelosti i predmet upućuje prvostupanjskom sudu na ponovno suđenje i odluku.Uslijed odluke pod I/ žalbe državnog odvjetnika, optuženika D. K., optuženika T. V. i optuženika Z. D. su bespredmetne”, navodi se u rješenju Vrhovnog suda.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.