Vrhovni sud ukinuo presudu Paravinji, slijedi novo suđenje

15.04.2014. 16:54:27

15.04.2014..jpg

Vrhovni sud ukinuo je presudu Draganu Paravinji kojom je osuđen na 40 godina zatvora zbog pokušaja silovanja i teškog ubojstva maloljetne Antonije Bilić iz Drniša, doznaje se danas na šibenskom Županijskom sudu gdje će se Paravinji ponovno suditi za zločin koji je potresao Hrvatsku. Glasnogovornik suda Branko Ivić potvrdio je da je Vrhovni sud presudu Paravinji ukinuo i zatražio novo suđenje zbog pogrešno utvrđenog činjeničnog stanja, dok mu je za pokušaj silovanja još jedne djevojke potvrdio osuđujuću presudu, ali je kaznu smanjio s pet na četiri i pol godine. U izjavi za Hinu Ivić je kazao da se početak novog suđenja Paravinji može očekivati za najmanje mjesec dana te da će on do tada biti u pritvoru koji mu je produljen također odlukom Vrhovnog suda. Paravinjina odvjetnica Ankica Giljanović odluku Vrhovnog suda nije željela komentirati. Odvjetnik obitelji Bilić Vinko Ljubičić za Hinu je kazao kako još uvijek nije dobio nikakvu obavijest od Vrhovnog suda o ukidanju presude, no čuo je, kaže, da je osporen jedan njezin dio. S obitelji Bilić, napominje, još nije kontaktirao, ali to će učiniti poslijepodne. Dodao je i da ne sumnja u presudu Županijskog suda u Šibeniku te da ostaje pri stavu da je ona bila objektivna i utemeljena na činjenicama. Ni on nije želio komentirati presudu Vrhovnog suda jer je nije vidio. No, istaknuo je kako je moguće da je sud tako odlučio s obzirom da je nakon donošenja presude šibenskog suda pronađeno tijelo pokojne Antonije Bilić. Antonia Bilić (17) nestala je 7. lipnja 2011. Posljednji put viđena je na mostu preko rijeke Čikole u Drnišu, prije no što se ukrcala u Paravinjin kamion. Optužnica protiv Paravinje za teško ubojstvo i pokušaj silovanja Antonije Bilić te još jedne djevojke podignuta je u studenom 2011.  Tek  u studenom 2012., pored odmorišta Modruš, u selu Fulaje na državnoj cesti Duga Resa - Josipdol – Senj pronađeni su posmrtni ostatci nestale djevojke. Pokopana je 5. prosinca 2012. godine. H Izvorni članak možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.