Vrkić je zatvorske dane kratio u kuhinji, a dok je bacao smeće ukazala mu se prilika pa je skočio preko zida

14.02.2020. 17:51:00

Ante Vrkić (39) pobjegao je iz šibenskog zatvora prilikom iznošenja kante za smeće u srijedu 12. veljače, potvrđeno je iz Ministarstva pravosuđa.

- Dana 12. veljače 2020. godine u 18,10 sati zatvorenik A. V. (39) izvršio je bijeg iz kruga Zatvora u Šibeniku prilikom nošenja kante za smeće iz zatvorske kuhinje u kojoj je bio radno angažiran – odgovorili su iz resornog ministarstva na naš upit, ne navodeći puno ime i prezime odbjeglog zatvorenika čiji su podaci objavljeni na stranicama Nacionalne evidencije nestalih osoba (NENO):

Zatvorenik je presudom Općinskog suda U Zadru osuđen na četiri godine i četiri mjeseca zatvora zbog teške krađe, a njegovom  bijegu obavještena je nadležna policijska postaja te je Zatvor raspisao tjeralicu.

 - U tijeku je utvrđivanje svih okolnosti koje su dovele do bijega zatvorenika iz kruga Zatvora – navodi se iz Ministarstva pravosuđa.

Iako iz resornog ministarstva nisu mogli ni demantirati ni potvrditi da je Vrkić pobjegao iz zatvora preskočivši ogradni zid, ŠibenikIN iz vrlo dobro upućenog izvora doznaje da se bjegunac upravo tako dokopao slobode.

Više informacija o njegovu izgledu provjerite ovdje.

Spomenimo još da je u posljednjih deset godina iz šibenskog zatvora evidentirano ukupno sedam bjegova te dva pokušaja bijega od čega su se dva bijega dogodila tijekom sprovođenja zatvorenika (2012. i 2015. godine), jedan slučaj se odnosi na bijeg iz poluotvorenih uvjeta ili uvjeta koji odgovaraju poluotvorenim uvjetima (2017. godina), dok se ostali evidentirani slučajevi bijega odnose na bjegove zlouporabom pogodnosti (2016., 2017. i 2019. godina) te nevraćanja zatvorenika s prekida kazne (2019. godina).

Dva pokušaja bijega zatvorenika dogodila su se u 2018. godini.

- Zatvorenike su ubrzo nakon bijega uhvatili djelatnici Ministarstva unutarnjih poslova te su sprovedeni natrag u kazneno tijelo ili su se sami vratili u zatvor. Samo je jedan zatvorenik uhvaćen na području Republike Bosne i Hercegovine te se trenutno u toj državi nalazi na izdržavanju kazne zatvora – kazali su iz Ministarstva za ŠibenikIN ranije ove godine.

Vezano uz navedene slučajeve bjegova zatvorenika, protiv šest službenika pravosudne policije pokrenuti su stegovni postupci zbog propusta tijekom obavljanja poslova osiguranja.

Izvor: ŠibenikIN

Izvorni autor: I. Šimundić/ Foto: fah

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.