Vrkić u DORH-u pričao o Glavašu?

17.02.2014. 13:21:45

17.02.2014.

Osječki gradonačelnik Ivan Vrkić posjetio je danas osječko Županijsko državno odvjetništvo (ŽDO), ali razloge posjeta nije želio pojasniti okupljenim novinarima. Nakon izlaska iz zgrade ŽDO-a Vrkić je potvrdio kako je "dao izjavu" te kako očekuje da DORH postupi profesionalno i zamolio da im se omogući da rade u miru. Nije želio odgovoriti na upite o kojoj temi je dao izjavu, a na konstataciju novinara da je došao s jednim registratorom, a izišao bez njega, kazao je kako je "sve ostavio". Glasnogovornik ŽDO-a Zvonko Kuharić nije želio komentirati razloge Vrkićevog dolaska, kazavši kako su po Zakonu o kaznenom postupku i Zakonu o državnom odvjetništvu, izvidi koje DORH provodi tajni. Tako ni gradonačelnik Vrkić ni glasnogovornik Kuharić nisu potvrdili nagađnja novinara da Vrkićev dolazak u državno odvjetništvo ima veze s Branimirom Glavašem. Vrkić je naime nedavno prozvao utemeljitelja HDSSB-a Branimira Glavaša prozvao za ratno profiterstvo i uništavanje osječkih tvrtki tijekom privatizacije te pozvao nadležne institucije da provjere na koji način je Glavaš stekao kuće, stanove i poslovne prostore i da utvde je li točno da je tajni vlasnik više osječkih tvrtki. Tada je ocijenio "kako je krajnje vrijeme da nadležna tijela provedu postupak i to tako da u tim tijelima ne sjede Glavaševi ljudi, koji su i do sada tvrdili da je on u svemu čist", već da to trebaju učiniti neovisne institucije izvan Osijeka".

HINA

Foto: Vlado Kos / CROPIX

Izvorni članak možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.