VRUĆA NOĆ U HRVATSKOJ: U Dubrovniku u 2 UJUTRO 31 Celzijus, u Splitu 28!

20.06.2013. 08:57:31

Dalmacija noćas nije spavala! Dubrovčani su u 2 ujutro 'uživali' na plus 31 Celzijus, a Splićani uz nešto nižih 28 Celzijevih stupnjeva. Osvježenja nema previše ni u moru, jer poslijepodnevne su vrijednosti više sličile temperaturi u kadi - na Mljetu primjerice 26 Celzijusa! Vruća noć je za nama - u Dubrovniku u 2 ujutro izmjereno je nevjerojatnih 31, a u Splitu također visokih 28 Celzijusa, dok je Bilogora imala nešto svježiju noć - u 2 ujutro 'tek' 26 Celzijevih stupnjeva... >>I sutra nas očekuje jako vruće vrijeme Buđenje uz visoke temperaturne vrijednosti već najavljuje prvi najtopliji dan ovog ljeta - u 6 ujutro Dubrovnik i Split su se probudili uz 26 stupnjeva, Bilogora na 25, Zagreb i Zadar i Osijek, kojemu se danas smiješi temperaturni maksimalac, bude se uz ugodna 22 Celzijusa, koliko je izmjereno u 6 sati. Najniže su pak temperature zraka izmjerene u Gospiću 14 C, te u Otočcu i na Zavižanu 16 Celzijevih stupnjeva.  
More (Foto: Zeljko Mrsic/PIXSEL) - 7
Niti u moru nema previše osvježenja, jer samo se za par stupnjeva razlikuje od temperature zraka. Primjerice, temperatura mora izmjerene jučer poslijepodne na Mljetu bila je 26, a u Zadru 23 Celzijusa. Zasigurno ste se već pripremili na, za danas najavljene, vrtoglavo visoke temperature, jer slijedi nam prvi u nizu vruuuućih ljetnih dana. >>HRVATSKA SE PRŽI: Sutra 'paklenih' 36 i vrhunac toplinskog vala! DHMZ prognozira sunčano, vruće i vrlo vruće vrijeme. U unutrašnjosti sredinom dana i poslijepodne slab do umjeren razvoj oblaka. Vjetar uglavnom slab jugoistočni i jugozapadni, na Jadranu do umjeren zapadni i sjeverozapadni. Najviša dnevna temperatura većinom između 31 i 36 Celzijevih stupnjeva. Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.