Vučić: Medved i Krstičević neće moći u Srbiju?

24.04.2018. 22:32:08

Provladine Večernje novosti, pozivajući se na neimenovane izvore, navode kako bi popis hrvatskih dužnosnika “mogao biti poduži, jer nije mali broj hrvatskih ministara koji su davali neprimjerene izjave o Srbiji'' Vlada Srbije u četvrtak će odlučiti o recipročnim mjerama koje je najavio srbijanski šef države Aleksandar Vučić nakon što je srbijanskom ministru obrane Aleksandru Vulinu zabranjen ulazak u Hrvatsku, a beogradski mediji u utorak nagađaju da bi na tom popisu mogli biti ministri u hrvatskoj vladi Tomo Medved i Damir Krstičević. Večernje novosti navode da bi Beograd poslije proglašenja Vulina nepoželjnom osobom u Hrvatskoj mogao uzvratiti istom mjerom ”na skandalozne poteze službenog Zagreba” i uskratiti gostoprimstvo “pojedinim dužnosnicima” hrvatske vlade. List ocjenjuje i da su Banski dvori “sramno prešutjeli ustaške parole ‘Za dom spremni’ usred Jasenovca, u danu komemoracije žrtvama ovog stravičnog logora”. “O daljim koracima Beograda znat će se u četvrtak, nakon što ministri na sjednici Vlade razmotre novonastale okolnosti u odnosima Srbije i Hrvatske”, pišu provladine Večernje novosti i, pozivajući se na neimenovane izvore, navode kako bi popis hrvatskih dužnosnika “mogao biti poduži, jer nije mali broj hrvatskih ministara koji su davali neprimjerene izjave o Srbiji, pa čak i otvoreno podupirali one koji glorificiraju ustaštvo”. “Među njima je i ministar branitelja Tomo Medved, koji je prošle godine bio na Thompsonovom koncertu u Slunju, 5. kolovoza, na dan pogroma Srba iz Hrvatske. Sporne izjave davao je i ministar odbrane Damir Krstičević, koji je uoči posjeta predsjednika Aleksandra Vučića Hrvatskoj tražio da se najprije ‘ispriča zbog velikosrpske agresije’ ”, navode Večernje novosti. Vučić je poručio u ponedjeljak da će službeni Beograd uzvratiti recipročnim mjerama na odluku hrvatskih vlasti da srbijanskog ministra obrane Aleksandra Vulina proglase nepoželjnom osobom, ocijenivši reagiranje hrvatske vlade kao “ishitreno i nervozno”. “Ta reakcija je bila ishitrena i nervozna i ne razumijem je, da budem iskren. Srbija će, kao suverena i nezavisna zemlja sasvim sigurno reagirati recipročnim mjerama. A kakvim mjerama, pretpostavljam da će odluku donijeti Vlada Srbije na svojoj sjednici u četvrtak”, rekao je Vučić.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.