Vučić se pohvalio ruskim avionima: Oluja i Bljesak se neće ponoviti

23.12.2016. 08:59:20

'Mi smo ovo napravili bismo zaštitili našu djecu i da bismo im garantirali budućnost. Mnogo smo srpskih glava izgubli',rekao je Vučić

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u svom gostovanju na RTS-u da Srbija ne odustaje od vojne neutralnosti i da je snaga Srbija što ne mijenja svoju politiku.

“Nisam od onih što kao odu u Moskvu govore jedno, a kad odu u Washington govore drugo. U Moskvi kažem da smo mi na europskom putu, u Washingtonu kažem da nećemo uvoditi sankcije Ruskoj federaciji. To je naša politika”, rekao je Vučić za Radio-televiziju Srbije. Vučić je rekao da Srbija MiG-ove 29 iz Rusije dobiva “potpuno besplatno”, a da će platiti samo rakete (zrak- zraki zrak- zemlja) koje želi imati. On je rekao da će s nabavljenim MiG-ovima Srbija moći zaštititi “gradove, sela i mostove”, ali da nema namjeru voditi bilo kakve ofanzivne ratove i sukobe. “Mi smo ovo napravili bismo zaštitili našu djecu i da bismo im garantirali budućnost. Mnogo smo srpskih glava izgubli”, rekao je premijer Srbije. On je dodao da je on MiG-ove 29 tražio u više navrata od predsjednika Rusije Vladimira Putina, zato što “brine o budućnosti Srbije”. “Naš narod onakvu sudbinu kakvu je doživljavao 1995. i 1999. godine više neće doživjeti. Rekao sam da se Oluja i Bljesak više nikad neće dogoditi”, rekao je Vučić i dodao da je Srbija mnogo naučila iz svojih grešaka i da ima drugačiju i bolju budućnost.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.