Vučić: Srbija neće nikoga napadati, ali ne znam za Hrvatsku!

29.10.2015. 20:23:18

Vučić je kazao kako ne razumije sve što dolazi iz Hrvatske, ali i da se neće miješati. Srbija nikoga neće napadati, rekao je premijer Srbije Aleksandar Vučić u Moskvi, komentirajući izjavu hrvatskog ministra unutarnjih poslova Ranka Ostojića, koji je na najavu da će Srbija nabaviti rusko oružje, u srijedu rekao da je Hrvatska članica NATO saveza, te da se može obraniti. ” Srbija nikoga neće napadati. Ne znam kakvi su planovi Hrvatske, ne znam što će im balističke rakete i lansirne lampe -”,rekao je Vučić odgovarajući na novinarska pitanja nakon sastanka s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom, prenosi Blic . Vučić je kazao kako ne razumije sve što dolazi iz Hrvatske, ali i da se neće miješati. ”Ono što nas zanima – možemo li mi sačuvati naš teritorij, građane i narod, i to će Srbija i biti u stanju ”, rekao je Vučić. Vučić je također izjavio da ne osjeća dodatne pritiske na Srbiju da uvede sankcije Rusiji, pojašnjavajući da je na njega teško vršiti pritisak: ”To znaju svi, to je jako teško izvesti. To su svojevremeno učinili po pitanju Briselskog sporazuma i tad su shvatili da je to besmisleno’. Srbijanski je premijer pritom novinarima prepričao jednu situaciju uoči potpisivanja spomenutog sporazuma. ”Kad su mi zaprijetili karijerom, ja sam legao na pod i rekao ( Ivici) Dačiću da tamo ide i da ne potpisuje ništa i tri sata sam spavao. Tad su naučili da je bolje da ne vrše nikakav pritisak ”, rekao je. Srbijanski premijer se uz to pohvalio da svugdje u svijetu govori isto, pa je tako i u SAD-u govorio da želi dobre odnose s Rusijom, kao što je i u Rusiji govorio da je Srbija na europskom putu. ”To nisam krio i zato sam i poštovan i kao predsjednik vlade i kao lider i kao čovjek jer iste stvari govorim na svakom mjestu. Zato se srpska riječ poštuje ”, rekao je Vučić. Kazao je i da je Putinu govorio o situaciji na Balkanu, ‘koja nažalost polako klizi prema destabilizaciji, usprkos ogromnim naporima koje Srbija ulaže. ”Ja sam rekao predsjedniku Putinu da ću i ubuduće raditi na očuvanju stabilnosti. Sve ono što se događa u Makedoniji, Crnoj Gori, Prištini, nevjerojatno naoružavanje nekih zemalja u našem okruženju strateškim, ofenzivnim naoružanjem, da su to stvari koje Srbija ne razumije, ali da ćemo gledati po svaku cijenu očuvati stabilnost, svoju slobodu”,  rekao je Vučić.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.