Vukovar: misa za domovinu, molitva za poginule

25.06.2013. 14:21:54

Podno spomen obilježja na vukovarskom Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata danas su, u povodu Dana državnosti, vijence položila i svijeće zapalila brojna izaslanstva. Počast ubijenim hrvatskim braniteljima i civilima u Domovinskom ratu dala su izaslanstva Vukovarsko-srijemske županije, Grada Vukovara, Policijske uprave vukovarsko-srijemske, Hrvatske vojske te županijske i gradske Koordinacije Udruga proisteklih iz Domovinskog rata. Čestitajući Dan državnosti, vukovarsko-srijemski župan Božo Galić poručio je nakon polaganja vijenaca, kako se na današnji dan prisjećamo povijesnih odluka Hrvatskog sabora, osnaženi ulaskom u Europsku uniju, što je, kako je kazao, bio i san hrvatskih branitelja koji su stvarali samostalnu Republiku Hrvatsku, a mnogi od njih su pri tom dali i svoje živote. Nakon polaganja vijenaca, molitvu na groblju je predvodio gvardijan Franjevačkog samostana u Vukovaru fra Gordan Propadalo, a potom je u Župnoj crkvi sv. Filipa i Jakova služena i sveta misa za hrvatsku domovinu. (Hina) Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.