Vukovar: Opet skinute dvojezične ploče

20.10.2013. 09:56:18

20-10-2013- 9-53-09

U Vukovaru su u subotu navečer sa zgrade državne uprave opet skinute dvojezične ploče.

Nepoznati počinitelj skinuo je u subotu navečer ploče s dvojezičnim natpisima sa zgrade državne uprave u Vukovaru koje su na tu zgradu bile ponovno postavljene prošloga tjedna, potvrdio je predstojnik Ureda državne uprave u Vukovarsko-srijemskoj županiji Goran Bošnjak. Bošnjak je kazao kako je dojavu o nestanku ploča zaprimio oko 21 sat od noćnog čuvara koji je pri obilasku zgrade primjetio da ploče, koje su inače bile mjedene, nedostaju s pročelja. Stožer za obranu hrvatskog Vukovara izvijestio je kako s vladom i premijerom Zoranom Milanovićem nije dogovoreno da se dvojezične ploče više neće skidati, jer Stožer, tvrde, niti može niti hoće čuvati 'protuustavno i protuzakonito postavljene predmete'. Na sastanku premijera Milanovića i Stožera u petak dogovoreno je kako će se policija maknuti s ulica Vukovara i neće više osiguravati dvojezične ploče. 'Policiju jesam povukao s ulica i to sam sam kao premijer učinio pa, na neki način, i na vlastitu odgovornost u dogovoru s ministrom unutarnjih poslova, a sada je na svačiju savjest i odgovornost kako će se ponašati', poručio je nakon sastanka s Stožerom Milanović izrazivši nadu da će povlačenje policije pridonijeti smirivanju situacije u Vukovaru. (Hina) Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.