Vukovar: Policija traga za lažno prijavljenima

09.12.2013. 20:15:18

vukovar43-181113

Policija u Vukovarsko-srijemskoj županiji intenzivno češlja adrese u potrazi za lažno prijavljenim građanima. Akcija se provodi u skladu s novim Zakonom o prebivalištu, prema kojem su obvezni po službenoj dužnosti donijeti rješenje o odjavi prebivališta osobe za koju se terenskom provjerom utvrdi da stvarno ne živi na prijavljenoj adresi ili ih o tome obavijeste tijela javne vlasti te druge pravne ili fizičke osobe. PU vukovarsko–srijemska donijela je ukupno 189 takvih rješenja nakon terenske provjere. Sedmerostruko je veći broj osoba koje su se same 'prijavili' u policijskim postajama. Čak 1.388 građana koji su imali prijavljeno prebivalište na području Vukovarsko-srijemske županije na vlastiti ga je zahtjev odjavilo, doznaje Glas Slavonije od glasnogovornika PU vukovarsko–srijemske Domagoja Džigumovića. Više od polovice toga broja odnosi se na PP Vukovar, njih 759, a potom slijede PP Vinkovci sa 274, a u PP Županja osobne je iskaznice vratilo 126 osoba. U Otoku je do sada evidentirano 112 slučajeva odjave prebivališta, u PP Vrbanja 56, u PP Tovarnik 45, a najmanji broj, samo njih 16, do sada je zabilježen u PP Ilok.

Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.