Vukovar slavi Dan Grada

03.05.2017. 15:36:21

Obilježavanje Dana grada Vukovara i blagdana njegovih zaštitnika sv. Filipa i Jakova počelo je odavanjem počasti žrtvama poginulima i nestalima u Domovinskome ratu.
 Vijence je podno spomen obilježja na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskoga rata položilo i svijeće upalilo izaslanstvo braniteljskih i stradalničkih udruga, Grada Vukovara,  Županije kao i gradova prijatelja. Molitvu su za poginule i nestale molili gvardijan, fra Ivica Jagodić  i vukovarski gvardijan iz vremena Domovinskoga rata pater Branimir Kosec koji je naglasio kako je Vukovar unatoč ratnim strahotama koje su se u njemu događale, tuzi i boli uzor života i radosti. Gradonačelnik je tom prigodom rekao kako obilježavanje Dana grada Vukovara počinju prisjećanjem i odavanjem počasti svima onima koji su svoje živote dali za njegovu slobodu. Svojim sugrađanima čestitao je Dan Grada naglasivši kako im je cilj osigurati im ovdje što bolje uvjete za život. – Napravljeni su ogromni pomaci u gospodarskoj zoni u što smo uložili puno znanja, energije, truda i gradskog novca. Radimo i na novom zakonu o  poticanju investicija na području grada Vukovara kako bismo stvorili što bolje uvjete za poslovanje, a vjerujem da to još nije napravila niti jedna gradska uprava u Hrvatskoj do sada. Pomaci su mnogobrojni na svim poljima…imamo bazen, šetnicu…, rekao je gradonačelnik dodavši  kako vjeruje i da su u proteklih nekoliko godina Vukovaru vratili ponos i dignitet. – Vjerujem da smo u zadnjih nekoliko godina uspjeli smo kod građana Vukovara stvoriti dojam da u ovome gradu ipak Vukovarci vode glavnu riječ, da postoji netko tko ima stav i promišlja o budućnosti grada, tko se ne boji taj stav artikulirati prema bilo kojoj instanci vlasti kako bi se ostvario bolji život svih građana. Mislim da je taj osjećaj ponosa najvažniji da se građani Vukovara prestanu osjećati nemoćno, da su lutke na koncu kojima drugi kroje sudbinu nego da su dobili poziv da uzmu sudbinu u svoje ruke, zaključio je gradonačelnik. Nakon odavanja počasti i molitve na Memorijalnom groblju, u crkvi svetih Filipa i Jakova služena je sveta misa, a tijekom dana organizirana su brojna kulturno-zabavna i sportska događanja.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.