VUKOVARSKA BOJNA 3. GARDIJSKE BRIGADE PROSLAVILA 27. ROĐENDAN

16.06.2018. 09:32:00

U Vukovaru je pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović te supokroviteljstvom Vukovarsko-srijemske županije i Grada Vukovara obilježena 27. godišnjica osnutka legendarne 4. bojne vukovarske 3. gardijske brigade Hrvatske vojske.
Prvo su na Memorijalnome groblju žrtava iz Domovinskoga rata za sve poginule i umrle pripadnike bojne vijence položili i svijeće upalili preživjeli branitelji i članovi obitelji poginulih kao i izaslanici državnih, gradskih i županijskih vlasti. U Hrvatskome domu Vukovar o ustroju i povijesti bojne govorio je njen zapovjednik Ivica Arbanas i njegov zamjenik Pero Perić, predsjednik udruge 4. bojne vukovarske 3. gardijske brigade. Okupljene su pozdravili gradonačelnik Vukovara Ivan Penava kao izaslanik predsjednice Grabar Kitarović i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved kao izaslanik predsjednika Vlade Andreja Plenkovića. Članovi obitelji poginulih i nestalih branitelja dobili su primjerke monografije o bojni. Bojna je imala 306 branitelja od kojih je njih 87 položilo živote za slobodu Vukovara i Hrvatske.   Milan Paun / Hrvatski radio Vukovar

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.