Vukovarski Domovinski pokret pokrenuo volonterski centar

12.05.2022. 16:10:00

VUKOVAR, 12. svibnja 2022. (Hina) - Volonterski centar kroz koji volonteri Domovinskog pokreta grada Vukovara pružaju pomoć osobama starije životne dobi koje su u potrebi predstavljen je u četvrtak na konferenciji za novinare vukovarskog ogranka te stranke.

"Pokrenuli smo volontersku akciju u kojoj smo odlučili staviti se na raspolaganje našim sugrađanima starije životne dobi. Osmislili smo letak na kojemu su sve informacije kako zatražiti pomoć prilikom odlaska k liječniku, odlaska u nabavu, ljekarnu ili bilo što drugo što nama mlađima predstavlja manji napor", rekla je predsjednica Domovinskog pokreta grada Vukovara Ivana Mujkić.

Podsjetila je kako je grad Vukovar posljednjih nekoliko godina provodio projekt "Zaželi", koji je bio okrenut potrebama osoba starije životne dobi i onima u potrebi, ali je, kako je rekla, završio, a mnogi Vukovarci starije dobi i dalje ima potrebu za takvom vrstom pomoći.

"Nadamo se da ćemo ovom akcijom olakšati svakodnevne aktivnosti potrebitim građanima te da ćemo na taj način pokazati i da političko djelovanje može imati puno više smisla kada se resursi koriste za pomoć zajednici i potrebitima", istaknula je Ivana Mujkić. 

Inače, Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike objavilo je u srijedu treći poziv za program "Zaželi" kojim se nastavlja financiranje zapošljavanja teže zapošljivih žena za pružanje potpore i podrške za starije i nemoćne osobe.

 

(Hina) xzdra ymć

Izvor: Hina.hr

Izvorni autor: HINA/Foto: Hina

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.