'Vukovarski šetači su ustaše koje galame jer rat još nije završio, žao im je što nije pobijeno više Srba'

09.09.2013. 18:19:50

'GAOS je lažna stranica koju su ustašoidi i ljubitelji Thompsona, kad im je dosadilo *rkati na Cecu i Jelenu Karleušu, ili su im žuljevi na dlanu postali preveliki pa su morali malo i tipkati dok prođu, otvorili u cilju razobličavanja antihrvatskog djelovanja aktivista GA i pozivanja na linč, stoji na stranici Građanske akcije.

Građanske akcije ponovno su aktivne. Opet je riječ o Građanskoj akciji i Građanskoj akciji Official Site. No, krenimo redom. Ove dvije akcije danas su se sukobile na društvenim mrežama. - Marko Fančović nam se ustrtario i otvoreno priznaje da im je cilj antihrvatsko djelovanje, pa naravno da otkirvamo imena i sve podatke, pa niste vi lički medvjedi pa da ste zaštićeni - VI STE PAŠČAD kojima stavljamo brnjicu. Mene je blokirao ali još uvijek mu je izjava na njegovom profilu - stoji na stranici GAOS-a (Građanska akcija službena stranica) uz natpis priložen je i screenshot s Facebook profila Marka Fančovića.

On upozorava da je GAOS lažna stranica koju su ustašoidi i ljubitelji Thompsona, kad im je dosadilo *rkati na Cecu i Jelenu Karleušu ili su im žuljevi na dlanu postali preveliki pa su morali malo i tipkati dok prođu, otvorili u cilju razobličavanja antihrvatskog djelovanja aktivista GA i pozivanja na linč. Marko također priznaje da su razotkriveni, a na pitanje odakle im imena kaže da su ih vjerojatno pokupili s Facebooka lažno se predstavljajući. Inače, ovaj hrvatski novinar o Vukovaru raspravlja i na svom profilu, pa kaže da vukovarskim prosvjednicima ne smeta pismo nego narod, ali nemaju *uda to otvoreno reći. Zatim ističe da su vukovarski šetači ustaše te da su oni koji galame nesretni jer je rat završio, ali da po njihovom mišljenju nije pobijeno dovoljno Srba.

Podsjetimo, Knežević je 2004. osuđen jer je s Nevenkom Tuđman prodavao telefonske centrale državnim podužećima. USKOK je Nevenku Tuđman teretio da je omogućila Kneževiću da '96. izravno, bez javne nabave, sklopi ugovor o konzaltingu s Ministarstvom znanosti, a radi čega joj je isplaćena nagrada od oko 980 tisuća kuna. Obrana je tvrdila da su usluge Kneževićeve tvrtke bile manje od 200 tisuća kuna, pa stoga nije bilo potrebe provesti javni natječaj. Vrhovni sud tražio je od zagrebačkog Županijskog suda da utvrdi vrijednost ugovora i je li Ministarstvo bilo obavezno na taj posao primijeniti odredbe o javnoj nabavi. U obrazloženju presude sudac Garac je naveo kako nije dokazano da je vrijednost ugovora prelazila 200 tisuća kuna godišnje te da je bio nezakonit. To konkretno znači da su njegovim potpisivanjem, na nagovor optužene, odgovorni u Ministarstvu počinili teže kazneno dijelo. Na prvom suđenju Knežević je doista i priznao da je zahvaljujući Nevenki Tuđman u Ministarstvu postao osoba koja je birala izvođače radova za ugradnju telefonskih centrala na fakultete. Zbog toga je uvjetno osuđen na dvije godine zatvora.  Nevenka Tuđman je u prosincu 2008. treći put nepravomoćno oslobođena optužbe da se koristila svojim društvenim položajem i ugledom te bivšem poslovnom partneru Igoru Kneževiću namještala poslove i za to u četiri godine dobila gotovo milijun kuna provizije. Prema tumačenju prvostupanjskog suda, potkraj veljače 2009. godine, nastupila je apsolutna zastara za kazneno djelo za koje se teretila.

Odgovor na ove akcije GAOS-a poslali su i iz GA pa kažu: - Opet se kao i prije neki dan na stranici pojavio profil koji nosi naziv naše grupe i slika profila je naš avatar, pa kao i obično pišu ovdje svakojake uvrede i nebuloze, ne bi li ispalo da to pišemo mi. Znamo da je otvoreno više takvih profila, znamo IP adrese od nekih, prijavljeni su danas policiji, pa će po uzoru na njihovog kolegu, koji je prije neki dan dobio kaznenu prijavu zbog lažnog predstavljana, veličanja ustaštva i šut nogom iz stranke u kojoj je bio, isti profili s tih IP adresa, to jest njihove vlasnike tijekom sutrašnjeg dana posjetiti ekipe iz MUP-a - stoji na stranici. Građanskoj akciji broj jedan zasmetao je i naš portal. Tako kažu da "hrabri domoljubi" javno objavljuju slike i profile nekih njihovih članova koji nikada nisu ni krili da su dio Građanske akcije. Jedino što mi iz svega ovoga možemo zaključiti jest da se rat na društvenim mrežama nastavlja, a jedni i drugi aktivisti očito imaju viška vremena i novca kada stignu voditi ovako žustar i aktivan rat, no ne bi bilo loše kada bi se ujedinili i pokušali napraviti nešto dobro i korisno za ovaj napećeni narod na nekom realnijem mjestu. U međuvremenu se nadamo da će naša policija biti poštena i korektna te da će se jednako odnositi i prema GAOS, ali i prema onima koji brišu stražnjice hrvatskom zastavom.

Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

9-9-2013- 18-09-33 9-9-2013- 18-10-37 9-9-2013- 18-12-00

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.