"Vukovarsko svjetlo mira" krenulo u Zagreb

09.11.2014. 08:40:54

Sjećanje na žrtvu Vukovara zagrebački branitelji održavaju pod geslom - "I reći ću vam još samo jednu stvar: Zapamtite Vukovar" U vukovarskoj župnoj crkvi sv. Filipa i Jakova u subotu navečer je pod svetom misom upriličena primopredaja "Vukovarskog svjetla mira", koje su branitelji Vukovara uručili braniteljima grada Zagreba i Kluba veterana 148. brigade Hrvatske vojske Zagreb - Trnje, koji već niz godina u Zagrebu organiziraju obilježavanje Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. godine. U povodu Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991., zagrebački branitelji prenijet će "Vukovarsko svjetlo mira" u Zagreb te 18. studenoga paliti lampione duž zagrebačkih ulica, a posebice duž Ulice grada Vukovara. Sjećanje na žrtvu Vukovara zagrebački branitelji održavaju pod geslom - "I reći ću vam još samo jednu stvar: Zapamtite Vukovar". Služeći večeras svetu misu, vukovarski župnik fra Ivica Jagodić naglasio je kako je divno imati takvu ulogu i podariti svjetlo mira iz grada Vukovara gradu Zagrebu. Podsjetivši na vrijeme jugosrpske agresije na Vukovar i "tamu kojoj su Vukovarci bili izloženi u svome gradu, skloništima i na ulicama", fra Ivica Jagodić rekao je kako će 18. studenoga, na obljetnicu sloma vukovarske obrane, u Vukovaru gorjeti milijun svjetala jer će toga dana sva Hrvatska biti s Vukovarom i u Vukovaru, a upaljeni lampioni gorjeti će za žrtve Vukovara u stotinama tisuća prozora, balkona i ulica. Primopredaju "Vukovarskog svjetla mira" uveličao je Župni mješoviti zbor iz Kaštel Staroga koji je pjevao tijekom mise, a nakon nje održao i prigodni koncert. Zagrebački branitelji u Vukovar su danas došli u nekoliko autobusa, a prije svete mise posjetili su mjesta stradanja Vukovaraca, hrvatskih branitelja i civila, u Domovinskom ratu te žrtvama odali počast. Izvorni članak možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.