Vukušić: Odluče li Tomašević i njegova svita ponovno ići na uklanjanje murala, branitelji će im se žestoko suprotstaviti

12.12.2021. 16:18:00

Grafit generalu Slobodanu Praljku ponovno je osvanuo na muralu kojeg je prije nekoliko tjedna HEP prebojao, a zatim, na zahtjev građana, dao dozvolu da se opet nacrta na trafostanici u Laništu, o čemu je u subotu prvi izvijestio portal Direktno. 

O cijeloj situaciji na društvenim mrežama oglasio se psihijatar Herman Vukušić

"MURAL UZVRAĆA UDARAC !!!

Mural pokojnom generalu Slobodanu Praljku u zagrebačkom naselju Lanište, a koji je maknut nakon intervencije lokalnog dužnosnika stranke Možemo, ponovno krasi pročelje tamošnje trafo-stanice!

Da podsjetimo, zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević je lagao da je mural maknut na zahtjev građana jer se radilo o "ratnom zločincu".

Kao prvo, niti jedno tijelo lokalne samouprave nije nikada raspravljalo o micanju tog murala, a iz dostupne dokumentacije razvidno je da je zahtjev za uklanjanjem murala poslan isključivo u ime spomenutog lokalnog močnika iz Tomaševićeve stranke.

Kao drugo, niti jedan zakon u RH ne zabranjuje ovaj mural isključivo zato jer je na njemu lik Slobodana Praljka i pozivanje na dubioznu presudu Haškog suda u ovom slučaju je više nego bespredmetno.

Povratak murala tražilo je i dvadesetak zagrebačkih veteranskih udruga koje su se okupile prije par tjedana upravo na temu skandaloznog odnosa novih gradskih vlasti prema hrvatskim braniteljima i siguran sam, odluče li Tomašević i njegova svita ponovo ići na uklanjanje murala, da će im se branitelji žestoko suprotstaviti", napisao je Vukušić.

Izvor: Direktno.hr

Izvorni autor: bkk/h/Foto: facebook(Direktno.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.