Vulin Milanoviću: Gotovina je ustaški general koji je protjerivao Srbe

01.04.2015. 18:28:07

Vulin je, reagirajući na Milanovićevu izjavu o zahtjevu iz Haaga da se Vojislav Šešelj vrati u pritvorsku jedinicu, hrvatskog premijera pozvao u Srbiju te mu poručio da rješenje svih problema Hrvatske nije u tome da govori protiv Srbije Srbijanski ministar rada Aleksandar Vulin pozvao je u srijedu hrvatskog premijera Zorana Milanović da "ne govori protiv Srbije" nego da "prevlada svoju taštinu" i dođe u Beograd kazati sve što misli o Srbima i Srbiji. Premijer Zoran Milanović kazao je u utorak, komentirajući zahtjev za Šešeljevim povratkom u Haag, da njegovo izručenje neće destabilizirati ni Hrvatsku ni regiju te da će njime Srbija pokazati je li prava demokratska država. Ponovno je izrazio čuđenje puštanjem na slobodu Šešelja, kojega smatra jednim od najodgovornijih za rat u Hrvatskoj. Vulin je, reagirajući na Milanovićevu izjavu o zahtjevu iz Haaga da se Vojislav Šešelj vrati u pritvorsku jedinicu, hrvatskog premijera pozvao u Srbiju te mu poručio da rješenje svih problema Hrvatske nije u tome da govori protiv Srbije, već u reformama i održavanju dobrosusjedskih odnosa sa ostalim zemljama u regiji, prenijeli su beogradski mediji. Vulin je hrvatskog premijera, kako se navodi, podsjetio da je njegov srpski kolega Aleksandar Vučić "nema problem doći u Hrvatsku" i kazati šta misli. "Dođite kod nas, upoznajte 250.000 protjeranih iz Oluje", rekao je Vulin novinarima u Jabuci kod Pančeva, zatraživši da Milanović "objasni protjeranim Srbima da oni nisu Hrvatsku napustili iz ekonomskih razloga", već da su "bježali pred jamom" i "bivšim haškim optuženikom Antom Gotovinom" kojeg, kako je rekao, Milanović naziva "anđelom". Dodao je da je Gotovina "ustaški general koji je protjerivao Srbe". On je hrvatskom premijeru poručio i da probleme u Hrvatskoj neće riješiti kritiziranjem Srba i Srbije te da neće postati ni bolji čovjek ni bolji političar tako što će se "na Srbiju bacati kamenjem". Ministar Vulin bio je jedan od prvih dužnosnika koji je puštanje Šešelja na privremenu slobodu nazvao "udarom na premijera Vučića i vladu", a sličnom je retorikom prokomentirao i zahtjev iz Haaga da se Šešelj ponovo vrati u pritvor.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.