Za Mamićem raspisana domaća i međunarodna tjeralica, ide i europski uhidbeni nalog

12.06.2018. 15:59:34

Nakon što je protiv bivšeg čelnika i sadašnjeg savjetnika NK Dinama izdan nalog za uhićenjem osječki Županijski sud nadležnoj je policijskoj upravi dao nalog za raspisivanjem domaće te međunarodne tjeralice, a za Mamićem će se raspisati i europski uhidbeni nalog, doznaje se u utorak na tome Sudu. Glasnogovornik Suda Miroslav Rožac kazao je Hini kako je osječko-baranjskoj Policijskoj upravi (PU) Sud dao nalog da se protiv Zdravka Mamića, koji je 06. lipnja nepravomoćno osuđen na šest i pol godina zatvora, raspiše domaća, ali i međunarodna tjeralica, s obzirom da je dan prije izricanja presude otišao u BiH, a temeljem koje može biti uhićen u bilo kojoj zemlji, izvan Europske unije . Dodao je kako je policiji poslan i nalog za raspisivanje Europskog uhidbenog naloga, ukoliko bi se okrivljenik zatekao u nekoj od zemalja članica EU. Glasnogovornik osječko-baranjsjke PU Darijo Premec rekao je Hini kako će policija, nakon zaprimanja, postupiti po sudskom nalogu, i provesti mjere koje je zatražio nadležni Županijski sud. Zdravko Mamić je 6. lipnja nepravomoćno proglašen krivim za optužbe o izvlačenju oko 116 milijuna kuna iz NK Dinama i osuđen na šest i pol godina zatvora, njegov brat Zoran na četiri godine i 11 mjeseci, bivši "Dinamov" direktor Damir Vrbanović na tri godine, a poreznik Milan Pernar na četiri godine i dva mjeseca zatvora.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.