Za Manchester City ovo bi mogla biti još veća katastrofa od drastične kazne koja ih je izbacila iz Lige prvaka

18.02.2020. 09:17:00

Manchester City je odlukom Uefe izbačen iz Lige prvaka na sljedeće dvije sezone ukoliko žalba 'građana' ne urodi plodom, a situacija bi mogla postati još gora za engleskog premijerligaša City - kako je naš prvak Dinamo bio u skupini sa Cityem, nitko ne govori postoji li mogućnost "popune" eventualnog upražnjenog mjesta. Svakako treba pričekati odluku suda.

Podsjećamo, UEFA je objavila odluku o kazni Manchester Cityju s dvije godine neigranja u Ligi prvaka, a engleski prvak uz to morat će platiti i kaznu od 30 milijuna eura.

Sudsko vijeće, razmatrajući sve dokaze, ustanovilo je da je nogometni klub Manchester City počinio ozbiljne povrede UEFA-ina pravilnika precjenjujući svoje sponzorske prihode na svojim računima i u informacijama koje su ustupljene UEFA-i između 2012. i 2016. godine. Sudsko vijeće je također utvrdilo da, kršeći propise, Manchester City nije surađivao u istrazi ovog slučaja od strane CFCB-a.

Naravno, 'građani' na ovu odluku ulažu žalbu Međunarodnom sportskom sudu (CAS), a ukoliko ona završi loše po njih City bi mogao zapasti u teške probleme. Ne samo što će izgubiti velik dio financijskih prihoda nego bi mogao ostati i bez igrača.

Naime, odvjetnik za sportska pitanja John Mehrzad smatra da bi najveće zvijezde mogle zahtijevati da im se raskinu ugovori na štetu klubu.

  • Premier liga, Tottenham - Manchester City

Izvor: Profimedia / Autor: Adam Davy / PA Images / Profimedia

On misli da se ponašanje Manchester Citya zbog kršenja UEFA-ovih propisa također može klasificirati kao 'kršenje povjerenja gradskih ugovora s igračima'. Kao posljedica toga, igrači (kao i treneri) kluba mogli bi tvrditi da su im ugovori prekršeni i na taj način bi mogli biti pušteni kao slobodni agenti (bez odštete) u slučaju da Arbitražni sportski sud ne prihvati žalbu engleskog klub.

Izvor: Tportal

Izvorni autor: Danijel Staršinić/Foto:EPA / Autor: Nigel Roddis

Autor: