Za nevjerovati - iz Srbije stižu prijetnje tužbom radi slika porušenog Vukovara

24.03.2014. 22:41:07

Ovih je dana portal glasbrotnja.net zaprimio iz Srbije opomenu prije tužbe radi, ni manje ni više, nego neovlašteno objavljenih slika našeg porušenog Vukovara, kojeg naravno nismo porušili mi, nego upravo srpski četnici potpomognti JNA. Dopis koji nam je dostavljen objavljujemo u cijelosti: Poštovana G Šakota, Obraćam Vam se kao autor tri izuzetno retke i ekskluzivne fotografije rata u Vukovaru 1991 koje ste neovlašćeno, kadrirane i nepotpisane objavili na sajtu glasbrotnja.net ukupno 6 (šest) puta u toku 2013-2014. Print screen-ovi sa sajta u prilogu. Ujedno Vas pozivam da me u roku od 3 (tri) radna dana kontaktirate kako bi dogovorili mirno vansudsko poravnanje i naknadu štete. U protivnom, biću primoran da protiv Vas lično, kao odgovornog lica, kao i portala glasbrotnja.net preko svog pravnog zastupnika u Hrvatskoj advokatske Kancelarije "Poldan" iz Rijeke pokrenem spor za naknadu štete pred nadležnim Sudom. Napominjem da bi eventualni sudski spor značajno uvećao Vaš ukupan dug prema meni, a u koji bi bile uračunate sudske takse, advokatski i drugi troškovi. Zahvaljujem na razumevanju, Srđan Ilić Mladena Stojanovića 2/4 11000, Beograd Srbija   Savršeno nam je jasno kako svaka slika zavrijedjuje da joj se navede autor, ukoliko je isti poznat, jer se radi o autorskom djelu. No, doživjeti da jedan hrvatski portal tuže iz Srbije zato što je objavio slike grada kojeg su oni srušili takoreći do temelja, u kojem su izvršili najveća moguća zvjerstva za koja još mnogi od njih nisu ni odgovarali, ili su obuhvaćena abolicijom, prelazi sve granice našeg razumijevanja. Danas smo doživjeli to da moramo pisati u Srbiju i pitati ih za dopuštenje možemo li objaviti slike naših gradova koje su horde iz te iste Srbije rušili. Ostaje pitanje, smijemo li bez dopuštenja iz Srbije uopće govoriti o tome što su četnici radili po Hrvatskoj ili ćemo i za to morati tražiti dozvolu? Izvorni članak pogledajte OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.