Za ‘Oluju’ u Zadru vatromet, a diljem Županije - koncerti

01.08.2013. 21:18:49

Obilježavanje Dana pobjede i Dana hrvatskih branitelja, te proslava 18. obljetnice vojno-redarstvene operacije „Oluja“, u Zadru će se održati u nedjelju i ponedjeljak, 4. i 5. kolovoza. U nedjelju će se u deset sati održati misa u crkvi Svetog Šime, a u 19 sati Atletski kup Oluja-Zadar 2013 na Višnjiku.

U ponedjeljak će u 6.30 sa ŠRC Franka Lisice krenuti biciklijada „Put vjetra, put Oluje“ od Zadra do Knina, a u osam sati će zasvirati budnica na gradskim ulicama i trgovima. U devet sati će se na središnjem križu na Gradskom groblju položiti vijenci, a u 11 sati će sa Branimirove obale krenuti motoristički defile „Od Branimira do Zvonimira“.

 Gradske glazbe ulicama i trgovima, a u 21 sat se u Kneževoj palači otvara izložba fotografija „Sjećanja“, koju je koncipirao Marijan Gubina.

U programu u Kneževoj palači nastupa i klapa „Bibinje“, a u 21.30 će na Trgu opatice Čike koncert održati klapa „Bonaca“. Na rivi će u 23 sata „planuti“ vatromet. „Oluja“ se obilježava i diljem Zadarske županije, najvećim dijelom koncertima u večernjim satima.

U Benkovcu, gdje se u ponedjeljak poslijepodne na šetnici održava i manifestacija “Janjetina/jaretina“, u 21 sat nastupa grupa „Dalmatino“, na rivi u Biogradu će koncert održati klapa „Kontrada“, u Preku se priprema smotra folklora, a u većini općinskih središta je 5. kolovoza u večernjim satima najavljen zabavni program.

Leon Burčul /SD

Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.